Interes imobiliar vs interes național

În goana după profit, rechinii imobiliari care construiesc în Mamaia Sat nu țin cont de nicio regulă. Nu de puține ori, lucrările avansează cu mult înaintea autorizațiilor, sfidând orice regulă de urbanism. Așa au apărut parcări în mijlocul trotuarelor și blocuri înghesuite ca sardelele în conservă. La sesizarea mai multor localnici nemulțumiți, în cartierul cu probleme a ajuns și o echipă a DOTTO TV. Iată ce am găsit.


Mamaia Sat, parte a Mamaia Nord-Năvodari este, la fel ca sora ei mai mare, Mamaia, stațiune turistică de interes național. Doar după interes par să se ghideze și dezvoltatorii imobiliari din zonă care, ridică bloc după bloc, sfidând orice regulă de urbanism, în bătaie de joc față de turiști și localnici.

Acest bloc, ridicat în 2009, a ajuns să fie îngrămădit, la propriu, de alte două imobile construite peste noapte. Locatarii lui nu doar că nu mai au vederea la mare pentru care plătiseră, dar aproape că nu mai pot deschide geamurile, din cauza distanței infime dintre coloșii de beton.

Ilegalitatea se vede cu ochiul liber, spun specialișții în construcții.

La câteva străzi distanță, în același cartier, trotuarul se oprește brusc în parcarea unui bloc cu 5 etaje, proaspăt construit.


Administratorul blocului nu vede însă nicio problemă în grozăvia imobiliară, ba mai mult, consideră că le-a făcut oamenilor care locuiesc în zonă chiar un serviciu.

Fără un plan urbanistic clar, Mamaia Sat s-a transformat într-o pădure de betoane. Zgomotul plăcut al valurilor este anulat de cel al picamerelor, iar priveliștea către mare a devenit un lux. Nu doar la figurat, ci și la propriu. Un apartament cu vedere se vinde astăzi cu mai mult de jumătate de milion de euro.

În urma sesizărilor primite de la noi, reprezentanții Primăriei Năvodari promit controale și sancțiuni.

Puțini sunt însă cei care mai au încredere că ceva va fi schimbat. În ciuda tuturor sesizărilor făcute de oameni în ultimii ani, construcțiile haotice s-au înălțat fără încetare chiar sub ochii autorităților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Ziua Aromânilor, sărbătorită în Piața Ovidiu

23 mai este, de câțiva ani încoace, ziua în care este sărbătorită în România, dar și în al…