Invazie de meduze la malul mării. Plajele din Mamaia Nord au fost împânzite de meduze mari, aduse din larg de valuri. Specialiștii pun fenomenul pe seama condiţiilor meteo și spun că nu este nimic neobișnuit pentru această perioadă a anului, când meduzele ajung la praul maxim de înmulțire. Un fenomen similar a avut de altfel lor și acum doi ani, tot în Mamaia.
Pe litoral, locul turiștilor a fost luat de…meduze. Vietățile au împânzit nisipul în special în Mamaia Nord, spre nemulțumirea turiștilor deranjați de prezența lor, mai ales că cele care se află în descompunere degajă un şi miros foarte urât.
Biologii spun că prezența meduzelor este un fenomen natural, firesc și care apare la sfârșitul verii, atunci cand temperaturile scad, iar vântul care suflă cu mai multă putere decât vara le împinge la mal. Medicii ne sfâtuiesc însă să stăm departe de ele. Atingerea lor ar putea provoca alergii.
Prezența în număr mare a meduzelor indică și faptul că marea este curată mai spun specialiștii care subliniază că în Marea Neagră trăiesc trei specii de meduze. Două dintre acestea se dezvoltă în special în perioadele toride ale verii, iar cea de-a treia, de dimensiuni mari, începând cu luna august.
Meteorologii anunță că la sfârșitul săptămâni temperaturile vor începe să scadă ceea ce va favoriza și mai mult apariția meduzelor la mal, unde vor rămâne mult timp. Apele Române nu au în atribuții și strângerea acestor vietăți de pe nisip, ci doar a algelor.