vineri, 24 mai, 2024
Home Actualitate Invazie de meduze în Mamaia Nord

Invazie de meduze în Mamaia Nord

de Andreea Bălan
meduze
Acest conținut a fost arhivat. Este posibil să nu mai fie relevant.

Invazie de meduze la malul mării. Plajele din Mamaia Nord au fost împânzite de meduze mari, aduse din larg de valuri. Specialiștii pun fenomenul pe seama condiţiilor meteo și spun că nu este nimic neobișnuit pentru această perioadă a anului, când meduzele ajung la praul maxim de înmulțire. Un fenomen similar a avut de altfel lor și acum doi ani, tot în Mamaia.

Pe litoral, locul turiștilor a fost luat de…meduze. Vietățile au împânzit nisipul în special în Mamaia Nord, spre nemulțumirea turiștilor deranjați de prezența lor, mai ales că cele care se află în descompunere degajă un şi miros foarte urât.

Biologii spun că prezența meduzelor este un fenomen natural, firesc și care apare la sfârșitul verii, atunci cand temperaturile scad, iar vântul care suflă cu mai multă putere decât vara le împinge la mal. Medicii ne sfâtuiesc însă să stăm departe de ele. Atingerea lor ar putea provoca alergii.

Prezența în număr mare a meduzelor indică și faptul că marea este curată mai spun specialiștii care subliniază că în Marea Neagră trăiesc trei specii de meduze. Două dintre acestea se dezvoltă în special în perioadele toride ale verii, iar cea de-a treia, de dimensiuni mari, începând cu luna august.

Meteorologii anunță că la sfârșitul săptămâni temperaturile vor începe să scadă ceea ce va favoriza și mai mult apariția meduzelor la mal, unde vor rămâne mult timp. Apele Române nu au în atribuții și strângerea acestor vietăți de pe nisip, ci doar a algelor.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult