Accesul

Se modernizează zona peninsulară. 27 de străzi și alei din centrul istoric vor fi reabilitate, conform unui plan al administrației locale.

Primăria Constanța vrea să schimbe rețeaua de canalizare și stâlpii de iluminat și să monteze stații de bikesharing inteligent și mobilier urban nou. Pentru toate acestea se caută acum constructori.

Aproape 2.700 de metri de străzi și alei moderne promite Primăria Constanța în zona Peninsulară. Și a conturat și un plan care prevedere lucrări edilitare în perimetrul delimitat de strada Regina Elisabeta și scările de acces din strada Termele Romane. Acest plan presupune, între altele, înlocuirea rețelei de canalizare, montarea unor noi stâlpi de iluminat și montarea de mobilier urban în stil Art Nouveau.

Administrația locală spune că odată cu lucrările de modernizare va crește gradul de atractivitate al zonei, iar folosirea mijloacelor de transport poluante va fi descurajată. În prezent, este în desfășurare o licitație pentru găsirea unui constructor care să răspundă exigențelor Primăriei. Cei interesați să modernizeze zona Peninsulară sunt invitați să depună oferte până pe 14 martie. Imediat după aceea vor fi semnate contracte și vor fi stabilite și datele de începere și finalizare a lucrărilor.

Cetățenii sunt conștienți de lipsurile din zona istorică a orașului și cred că în primul rând ar trebui schimbate pavelele.

Valoarea totala estimată a investiției este de aproximativ 31.400.000 de lei, iar banii vor fi asigurați de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…