Investiții de 500 milioane de euro în Portul Constanța
HomeNewsInvestiții de 500 milioane de euro în Portul Constanța
News - joi 3 decembrie 2020

Investiții de 500 milioane de euro în Portul Constanța

Portul Constanţa se va extinde cu 11 dane de mare adâncime. Proiectul are o valoare de 500 de milioane de euro. Proiectul, unic după 1990, presupune construirea a 11 dane unde vor putea acosta nave de mare tonaj.

Proiectul de modernizare a Portului Constanța este unul unic și va costa 500 de milioane de euro, bani care vor veni din fonduri europene. Lucrările vor dura 4 ani.

Se vor realiza două moluri în zona de sud a Portului Constanţa ceea ce va înseamna câştigarea din mare a noi suprafeţe de teren, dezvoltarea a 11 dane de mare adâncime unde vor putea acosta nave de mare tonaj, 70 hectare de platformă de operare şi 36 de hectare de zone logistice. Realizarea acestui obiectiv de investiţii va conduce la creşterea capacităţii de transport maritim de mărfuri si implicit la creşterea volumului schimburilor comerciale. În acelaşi timp, prin dezvoltarea infrastructurii portului şi demararea unor lucrări de asemenea impact se vor crea noi locuri de muncă. Extinderea Portului Constanţa prin crearea unor dane de mare adâncime şi terminale suplimentare de operare, obiectiv inclus în Master Planul de Transport, va deveni un important punct de atracţie pentru investitori, mai ales având în vedere oportunitatea dezvoltării unor noi linii comerciale de navigaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Cornel Panait, despre experința vaccinării

Probleme la centrul de vaccinare de la Cernavodă! În prima zi de vaccinare numărul program…