Investiții de 70 milioane euro în Portul Agigea

Portul Constanta face noi pași în transformarea într-un hub important la Marea Neagră . Au înțeles asta și operatorii portuari iar o dovadă o reprezintă investiția de peste 70 de milioane de euro din Portul Constanța Sud Agigea.

Aici se va construi un terminal de tip ferryboat care va facilita transportul de mărfuri din Asia către Europa. Pe o suprafață de 7 hectare vor fi amenajate două dane Terminalul va fi conceput pentru încărcarea și descărcarea mărfurilor agabaritice, neomogene, cu forme, volume și greutăți variate. Prin el se va putea lucra în Portul Constanța cu clienți cum ar fi cei din industria Off-Shore petrol și gaze sau cei din zona echipamentelor și instalațiilor industriale. În acest fel va crește capacitatea de operare a Portului Constanța.

Cu alte cuvinte în câteva minute de la descărcarea mărfii autoritățile vor avea toate elementele pentru a lua o decizie. Operatorul spera ca marfa să iasă din terminal în maximum 6 ore. În acest moment Portul Constanța are o capacitate de scanare și control suficientă pentru traficul de mărfuri actual. Când traficul crește, necesarul de scanare și decizie crește și el. Acum capacitate de scanare este de 6 unități pe oră. Odată pus în funcțiune nou scanner capacitatea va crește la 70 de unități pe oră.

Proiectul a început în mai și este deja realizat în proporție de 30 la sută. Termenul de finalizare este luna decembrie 2023. Investiția se ridica la 70 de milioane de euro, bani care vin din surse proprii și fonduri europene.
Odată cu dezvoltarea acestui terminal există premisele ca el să evolueze într-un hub al transportului RORO în Marea Neagră prin dezvoltarea unor rute către Turcia, în primă fază și Georgia într-o a 2-a fază.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Condiții mizere la Târgul de Crăciun din Constanța

Astăzi, comisarii de la Protecția Consumatorilor, sub conducerea președintelui ANPC, Horia…