SCJU Constanța

Investiții fără precedent la Spitalul Județean Constanța. În curtea unității medicale va fi construit un Centru pentru Urgențe și Traumatologie, un Institut de Cercetare în Nutriție și Sănătate și un departament pentru Sănătatea Mamei și Copilului. Odată cu aceste investiții Constanța ar putea avea paturi pentru marii arși, dar și un centru care să trateze infarctul miocardic acut.

În unitatea de Primiri Urgenţe și Traumatologie, care va fi ridicată în curtea Spitalului reprezentanții Consiliului Județean Constanța promit nu doar circuite moderne și aparatură de top, ci și paturi pentru marii arși.

A două clădire proiectată de Consiliul Județean, cea care va adăposti Institutul de Cercetări în Nutriţie, va avea un centru de spitalizare de zi pentru pacienţi cu boli digestive, dar şi un centru de infarct miocardic acut.

Și tot Petre Enciu spune că Departamentul pentru Sănătatea Mamei şi a Copilului va funcționa ca un adevărat spital de pediatrie.

În paralel cu aceste proiecte, CJ Constanța ar putea extinde și serviciul de Anatomie Patologică al spitalului. Reprezentanții Consiliului Județean spun că au prevăzut deja în buget banii necesari pentru studiile de fezabilitate necesare investițiilor și imediat după finalizarea acestora vor fi stabilite și sumele necesare pentru realizarea lor. Fondurile ar putea veni fie prin PNRR, fie din bugetul multianual al Uniunii Europene.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Reacția MAE în cazul marinarului român ucis în largul Omanului: Urmărim activ investigaţia privind asasinarea cetăţeanului român

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite că va acorda întreaga asistenţă necesară şi …