Investiții la Universitatea Maritimă Constanța

Universitatea Maritimă din Constanța se extinde și se modernizează. Instituția de învățământ va beneficia de noi săli de curs și seminar, laboratoare și două amfiteatre de capacitate mare. Astăzi a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor prevăzute în proiect. Valoarea totală a investițiilor se ridică la aproximativ 25 de milioane de lei, iar perioada de execuție este de 24 de luni.

Universitatea Maritimă din Constanța este beneficiarul unui proiect finanțat prin fonduri europene intitulat Extindere, reabilitare, modernizare și echipare infrastructură educațională universitară Corp B – Baza Nautică Proiectul are o valoare totală de 24.625.066,32 lei și o perioadă de execuție de 24 luni. Astăzi, în Aula Gavrilă Rican a UMC, s-a semnat contractul de execuție a lucrărilor prevăzute în proiect, întâlnire premergătoare predării amplasamentului și ordinului de începere a lucrărilor.

Obiectivul specific al proiectului este creșterea relevanței învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive. Se urmărește îmbunătățirea infrastructurii educaționale a Universității Maritime din Constanța, prin extinderea pe verticală a clădirii existente la Baza Nautică, lucrări de creștere a eficienței energetice și lucrări de amenajare interioară.

Până la finalizarea proiectului se vor crea noi spații de învățământ cu dotări moderne, de ultimă generație, ce vor permite desfășurarea în condiții optime a proceselor de educație, dar și a activităților de cercetare ale doctoranzilor și ale cadrelor didactice.

Vor rezulta, astfel, noi săli de curs și seminar, laboratoare și două amfiteatre de capacitate mare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Campioanele Europei au dat în mintea copiilor

Eliza Samara și Bernadette Szocs, două dintre componentele echipei României de tenis de ma…