marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate IPS Teodosie a ieșit din carantină

IPS Teodosie a ieșit din carantină

de Andrei Cernat
Ziua Constanței, slujba religioasa

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a ieşit din carantină în noaptea de sâmbătă spre duminică, chiar în timpul slujbei pe care o susţinea online în capela din Palatul Arhiepiscopal.

La miezul nopții, însoțit de un sobor de preoți acesta a coborât din capelă în Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel unde a fost așteptat de zeci de enoriași și a continuat ceremonialul religios. Înainte de a ieși din Palatul Arhiepiscopal, acesta a transmis credincișilor care îl urmăreau online că, citez Exilul a luat sfârșit. Vă reamintesc, Inalt Prea Sfinția Sa Teodosie a fost plecat la mijlocul lunii ianuarie în Iordania, iar la revenirea în țară Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a emis o decizie de carantinare a sa.

Înaltul prelat nu a respectat însă decizia, iar pe 24 ianuarie a participat la mai multe evenimente publice, ceea ce i-a adus trei amenzi în valoare de 3000 de lei. Purtătorul de cuvânt al Arhipiscopiei a declarat la momentul respectiv că Teodosie nu fusese înștiinșat oficial despre carantină și că va contesta această decizie, dar și amenzile în Instanță. Cererea a fost respinsă însă de judecători care l-au obligat pe Arhiepiscop să respecte carantina.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult