Ziua Constanței, slujba religioasa

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a ieşit din carantină în noaptea de sâmbătă spre duminică, chiar în timpul slujbei pe care o susţinea online în capela din Palatul Arhiepiscopal.

La miezul nopții, însoțit de un sobor de preoți acesta a coborât din capelă în Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel unde a fost așteptat de zeci de enoriași și a continuat ceremonialul religios. Înainte de a ieși din Palatul Arhiepiscopal, acesta a transmis credincișilor care îl urmăreau online că, citez Exilul a luat sfârșit. Vă reamintesc, Inalt Prea Sfinția Sa Teodosie a fost plecat la mijlocul lunii ianuarie în Iordania, iar la revenirea în țară Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a emis o decizie de carantinare a sa.

Înaltul prelat nu a respectat însă decizia, iar pe 24 ianuarie a participat la mai multe evenimente publice, ceea ce i-a adus trei amenzi în valoare de 3000 de lei. Purtătorul de cuvânt al Arhipiscopiei a declarat la momentul respectiv că Teodosie nu fusese înștiinșat oficial despre carantină și că va contesta această decizie, dar și amenzile în Instanță. Cererea a fost respinsă însă de judecători care l-au obligat pe Arhiepiscop să respecte carantina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Se scumpește transportul în Delta Dunării

Se scumpește transportul în Delta Dunării. Transportatorii au anunțat că vor să mărească t…