ÎPS Teodosie

Noi nu suntem medici ca să recomandăm vaccinul. Declarația aparține IPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului, care a susținut astăzi că nici nu se vaccinează împotriva COVID-19, din cauză că suferă de alergii și oricum nu ar avea motiv pentru că nu se îmbolnăvește, fiind apărat de Sfânta Împărtășanie.

Cât despre implicarea preoţilor în campania de vaccinare, Arhiepiscopul Tomisului susține că aceasta ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor lor.

Înalt Preasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, un cunoscut contestatar al restricțiilor impuse de pandemie a susținut astăzi într-o conferință de presă că nu se vaccinează împotriva COVID-19 pentru că are alergii și, în plus, este protejat de slujbele pe care le săvârșește și de Sfânta Împărtășanie.

Întrebat dacă ar recomanda credincioșilor să se vaccineze împotriva Covid-19, Înalt Prea Sfințitul a răspuns că nu este medic și nu este treaba lui să o facă, deși alți preoți îndeamnă oamenii la vaccinare.

Tot IPS Teodosie a anunțat că de Paște îi va împărtăși pe credincioşi cu linguriţa tradiţională, subliniind că rânduielile Bisericii nu se schimbă niciodată, rămân aceleaşi, indiferent de situația sanitară.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…