ÎPS Teodosie

Noi nu suntem medici ca să recomandăm vaccinul. Declarația aparține IPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului, care a susținut astăzi că nici nu se vaccinează împotriva COVID-19, din cauză că suferă de alergii și oricum nu ar avea motiv pentru că nu se îmbolnăvește, fiind apărat de Sfânta Împărtășanie.

Cât despre implicarea preoţilor în campania de vaccinare, Arhiepiscopul Tomisului susține că aceasta ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor lor.

Înalt Preasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, un cunoscut contestatar al restricțiilor impuse de pandemie a susținut astăzi într-o conferință de presă că nu se vaccinează împotriva COVID-19 pentru că are alergii și, în plus, este protejat de slujbele pe care le săvârșește și de Sfânta Împărtășanie.

Întrebat dacă ar recomanda credincioșilor să se vaccineze împotriva Covid-19, Înalt Prea Sfințitul a răspuns că nu este medic și nu este treaba lui să o facă, deși alți preoți îndeamnă oamenii la vaccinare.

Tot IPS Teodosie a anunțat că de Paște îi va împărtăși pe credincioşi cu linguriţa tradiţională, subliniind că rânduielile Bisericii nu se schimbă niciodată, rămân aceleaşi, indiferent de situația sanitară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Constănțeni celebri peste hotare

Constanța a oferit lumii artiști de valoare, în multe domeniile. De la actori și cântăreți…