IPS Teodosie amendat pentru încălcarea carantinei

Record de amenzi la Arhiepiscopia Tomislui. Înalt Prea Sfințitul Teodosie a fost amendat de 3 ori într-o zi pentru că nu a respectat carantina Covid-19. El ar fi trebuit să stea în carantină la domiciliu, după întoarcerea din Iordania, dar nu a respectat dispoziția DSP și a participat în weekend la mai multe evenimentele, unde nu a purtat masca.

Înconjurat de clerici și enoriași, Teodosie a patronat mai multe evenimente religioase și culturale, de ziua Unirii Principatelor. Dimineață a oficiat liturghia în biserică, iar la ora 11 a fost pe faleza Cazinoului în mijlocul constănțenilor care s—au prins în Hora Unirii. Polițiștii au văzut imaginile și i-au dat două amenzi.

Tot ieri, în jurul orei 14.30, Teodosie a participat și la o lansare de carte în Palatul Arhiepiscopal, gest pentru care a mai fost amendat o dată. Cele trei amenzi primite de Înalt Prea Sfinția Sa însumează.

3.000 de lei. Arhiepiscopia Tomisului spune însă ca Teodosie nu a știut de carantină pentru că actele de la DSP (Bucuresti) au venit duminică târziu, abia după 4 zile de la întoarcerea în țară din Iordania.

Arhiepiscopia Tomisului mai transmite că Teodosie nu va plăti amenzile și că le va contesta.

Iordania, țara în care a călătorit ÎPS Teodosie este încadrată de România în zona roșie. Potrivit reglementărilor în vigoare, persoanele care sosesc în România din această țară trebuie să stea 10 zile în carantină dacă sunt nevaccinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…