ÎPS Teodosie, cercetat pentru plagiat

ÎPS Teodosie a intrat sub lupa Universității Ovidius. Instituția de învățământ cercetează acuzațiile de plagiat pe care Patriarhia Romana i le-a adus Arhiepiscopului Tomisului. Biserica Ortodoxă Română a scris negru pe alb într-un document publicat la finalul săptămânii trecute că are dovezi de fraudă academică atribuită înaltului prelat de la Constanța, Teodosie Petrescu, este profesor universitar și director al școlii doctorale în cadrul Universității Ovidius.


Este pentru prima dată când Patriarhia Română recunoaște public că într-o universitate, care pregătește doctori în teologie ortodoxă există sincope ce favorizează frauda academică. De altfel, Consiliul Național de Atestare a Diplomelor Universitare a invalidat deja 15 teze de doctorat, 9 dintre ele conduse de IPS Teodosie. (foto 1) În apărarea sa, înaltul prelat a spus vineri, 21 mai, că nu el ar fi de vină, ci cei din Comisia Teologică, parte dintre ei neortodocși.

Cinci pagini a scris Patriarhia Română sa își justifică refuzul de a ridica Arhiepiscopia Tomisului la rang de mitropolie și de a-l face pe ÎPS Teodosie mitropolit. Iar din cele cinci pagini, mai mult de jumătate fac referiri la educația doctorală. Arhiepiscopul Tomisului este profesor universitar, conducător de doctorate și directorul școlii doctorale din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă de la Universitatea „Ovidius” din Constanța, care a deschis acum o anchetă pentru aflarea adevărului.
Statistica arată că cele mai multe teze respinse în ultimii 4 ani de Comisia de Teologie – peste jumătate din total – au provenit de la Constanța.

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…