miercuri, 24 iulie, 2024
Home Actualitate ÎPS Teodosie, despre femeie și păcat

ÎPS Teodosie, despre femeie și păcat

de Redacția Dotto
ÎPS Teodosie

Reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Disciminării după ce a declarat că femeia nu are niciun rol în biserică din cauza slăbiciunilor sale, ÎPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului se apără și spune că nu a făcut decât să citeze din biblie. Dacă sfânta scriptură aduce discriminări, trebuie să-l dea pe Dumnezeu în judecată. Eu prețuiesc femeile, subliniează înaltul prelat.

Arhiepiscopul Tomisului susține că femeia se face vinovată de păcat și că, „dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”. 

Scandalizată de afirmațiile Arhiepiscopului, Asociația VeDem Just a anunţat, în acest weekend, că a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, unde a depus o plângere pe numele Înalt Preasfinției Sale Teodosie. O reacție a venit și din partea Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care, într-o postare pe pagina sa de socializare a adus un omagiu femeii, pe care o numește „ființă dumnezeiască”. „Voi încerca să scriu despre o altă minune, cea a răsplăţii întreite făcută de Dumnezeu Femeii prin aceea că: Au aflat cele dintâi despre Învierea lui Iisus Hristos; au văzut cele dintâi pe Iisus Cel înviat din mormânt şi au dus cele dintâi vestea cea mare a Învierii lui Iisus, chiar ucenicilor Săi!” – a scris Calinic Argeșeanul într-o lungă postare pe contul de Facebook al Arhiepiscopiei pe care o conduce.

În urma reacțiilor din spațiul public, cu precizări despre afirmațiile IPS Teodosie a venit și Arhiepiscopia Tomisului, care sublinieză că Îmalt Preasfinția Sa nu este misogin și prețuiește femeia.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului mai preciează că toți credincioșii Arhiepiscopiei Tomisului, speră că CNCD nu va realiza o premieră tristă pentru libertatea religioasă din România, și anume sancționarea textului Bibliei și a teologiei Bisericii Ortodoxe Române.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult