marți, 25 iunie, 2024
Home Breaking news ÎPS Teodosie: Fără Împărtășire pentru fumători și cuplurile care trăiesc în concubinaj

ÎPS Teodosie: Fără Împărtășire pentru fumători și cuplurile care trăiesc în concubinaj

de Redacția Dotto

După ce la începutul lunii o declarație a arhiepiscopului Tomisului legată între altele de fumători, a dus la un scandal în Biserica Ortodoxă, Înalt Prea Sfințitul Teodosie s-a reîntors la subiect. Într-o emisiune de radio el a afirmat că n-ar mai lasă să slujească un preot  care a împărtășit un fumător.

Realizator:”Ce facem când duhovnicul nostru împărtășește pe toată lumea ? Pe cine fumează, pe cine trăiește în concubinaj, zicând că el nu oprește pe nimeni de la potir pentru că nu este el vrednic să facă asta”.

ÎPS Teodosie: „Da, este o iresponsabilitate. Feriţi-vă de aşa ceva. Mă mir, nu știu de unde este; sper că nu e de la mine, că l-aş opri de la slujbă”

Teodosie a mai fost întrebat şi dacă, în contextul timpurilor moderne trebuie privită cu îngăduinţă relaţia de concubinaj.

Realizator:”Trebuie privită cu mai mare îngăduință relația de concubinaj ? Pentru că mulți tineri nu au răbdare pînă la căsătorie și consideră că cei care își doresc acest lucru sunt înapoiați”

Teodosie: „Dar cum să o privim cu îngăduinţă? Este un păcat mare! Trebuie să nu-nlăturăm răbdarea. Nu trebuie să detestăm sau să desconsiderăm curăţenia sau fidelitatea”

Nu sunt primele afirmații ale arhiepiscopului care stârnesc controverse. Întrebat, cu două zile înainte de Bobotează, cum ar trebui luată agheasmă și cine ar putea s-o bea, el a spus că „femeile care sunt într-o perioadă de necurăţie” nu pot bea Aghiasmă sfinţită de Bobotează, dar o pot lua şi aduce acasă.

 

 

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult