bacșiș

Cât de profitabil este un job sezonier, pe litoral?! Aceasta este întrebarea la care am căutat răspunsul printre zeci de tineri, care au venit din toată țara să se angajeze la restaurantele și în hotelurile de la malul mării. Dacă este sau nu avantajos să lucrezi în sezon și unde se dau cele mai generoase tipsuri aflați din materialul următor.

De la jumătatea lunii iulie până la finalul lunii august, aproape toată România se mută la mare. O gură de oxigen pentru toți antreprenorii de pe litoral, dar și pentru angajați, fiind cea mai bună perioadă pentru celebrul bacșiși de la clienți.

Principalii abonaţi la slujbe de vară pe litoralul autohton sunt elevii și studenții, care nu sunt atrași de salariu, ci tocmai de ideea tipsurilor generoase.

Clienții cu dare de mână sunt în special în centrul și nordul stațiunii Mamaia. Ei nu se zgârcesc nici când vine vorba de confortul lor, dar nici la nota de plată. Și asa se face că mulți lasă la finalul mesei și peste clasicul 10% din factură, mai ales dacă ospătarul care i-a servit a fost amabil și atent.

Patronii estimează că banii nefiscalizați, primiți drept recompensă de angajați, ar putea fi de ordinul milioanelor de euro, pe sezon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Incident la Centrala Nucleară Cernavodă

Unitatea doi de la Cernavodă s-a deconectat de la sistemul energetic. Deconectarea automat…