vineri, 14 iunie, 2024
Home DOTTO News ISU Tulcea a desfășurat un exercițiu de salvare la o fabrică de confecții

ISU Tulcea a desfășurat un exercițiu de salvare la o fabrică de confecții

de Redacția Dotto

Incendiu de proporții la o fabrică de confecții din Măcin. 23 de persoane au fost surprinse de flăcări. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție și au mobilizat forțe impresionante pentru salvarea victimelor și îndepărtarea pericolului. Acesta a fost scenariul unui exercițiu derulat astăzi de forțele de intervenție ale Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea.

Conform scenariului, alarma s-a dat în jurul orei 12:00. Un apel la 112 anunța un incendiu la hala de producție a fabricii unde erau zeci de muncitori.

Mai multe echipe de pompieri cu mașini de stingere și pentru transport victime multiple, medici și asistenți de la SMURD s-au mobilizat de urgență. În incinta halei au găsit aproximativ 23 de persoane, majoritatea cu răni cauzate de foc. La Măcin s-a întrunit Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Imediat a fost activat planul roșu de intervenție.

În curtea fabricii a fost instalat un punct de comandă pentru coordonarea intervenției. Pompierii tulceni au intervenit simultan pentru evacuarea și salvarea persoanelor surprinse de incendiu și pentru lichidarea flăcărilor. Victimele au fost preluate și evaluate de către Punctul Medical Avansat și transportate la unități spitalicești pentru îngrijiri medicale.

În această activitate complexă au fost implicați ofițeri și subofițeri din cadrul ISU Tulcea, personal din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Poliției Locale Măcin, SAJ Măcin, UPU SMURD, reprezentanți ai Crucii Roșii și 27 de voluntari.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult