Home Actualitate Ivan Patzaichin se retrage din grupul consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării
Actualitate - Breaking news - News - duminică 17 ianuarie 2021

Ivan Patzaichin se retrage din grupul consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării

Am fost surprins de violența atacurilor la adresa mea pe acest subiect…

sursa: Facebook/Ivan Patzaichin

USR PLUS a anunţat, la sfârșitul săptămânii trecute, iniţierea unui proces transparent şi consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), responsabilitate care a revenit Alianţei după negocierile cu partenerii de coaliţie. Conform unui comunicat al USR PLUS, pentru începerea procesului de recrutare, cei doi copreşedinţi ai Alianţei i-au adresat lui Ivan Patzaichin invitaţia de a forma un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării, din care să facă parte asociaţii şi persoane „cu preocupări reale” în ceea ce priveşte destinul Deltei.

Acest grup consultativ va avea rolul de a creiona mandatul viitorului guvernator, profilul profesional şi elementele de competenţă necesare pentru a asigura o bună guvernare a Deltei Dunării. Procesul de selecţie a viitorului guvernator urma să dureze şase săptămâni.

Deși inițial Ivan Patzaichin a acceptat invitația, în această seară, s-a retras din grupul consultativ pentru Delta Dunării. Iată ce a scris fostul campion pe o rețea de socializare:

Cred foarte tare în ideea de a decide transparent, printr-un proces de consultare, cine să fie guvernatorul ARBDD. Tocmai de aceea am acceptat să fiu parte din acest proces, însă am fost surprins de violența atacurilor la adresa mea pe acest subiect. Sunt mulți oameni de calitate în Tulcea, și sunt convins că vor găsi posibilitatea de a colabora și fără mine. Așa că mă voi retrage din această activitate. Eu n-am avut niciodată alte interese decât de a contribui la dezvoltarea Deltei și la bunăstarea oamenilor săi. Nu doresc să trebuiască să dovedesc mereu și mereu acest lucru, sau prin prezența mea să pun în pericol acest proces.Sper să continue această consultare, să ducă la rezultate frumoase și le doresc succes celor ce o vor duce la bun sfârșit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

DNA: Proiectul de extindere a plajelor de pe litoralul Mării Negre nu este blocat de nicio anchetă

Proiectul de extindere a plajelor de pe litoralul Mării Negre nu este blocat de nicio anch…