Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că alianța militară occidentală ar trebui să fie pregătită pentru vești proaste de pe frontul ucrainean, deoarece Kievul continuă să se apere împotriva invaziei totale a Rusiei.

„Războaiele se dezvoltă în etape”, a spus Stoltenberg într-un interviu pentru postul german ARD. „Trebuie să sprijinim Ucraina atât în vremuri bune, cât și în cele rele”, a mai spus el.

„De asemenea, ar trebui să fim pregătiți pentru vești proaste”, a adăugat Stoltenberg.

Linia frontului s-a mutat puțin în ultimele luni, în ciuda contraofensivei Kievului din timpul verii. Ucrainenii au folosit rachete de croazieră pentru a respinge flota rusă în Marea Neagră și au provocat pagube adânci pe teritoriul Rusiei.

„Sunt victorii mari, deși nu au reușit să treacă pe linia frontului”, a spus Stoltenberg în interviu.

Stoltenberg le-a cerut membrilor NATO să intensifice producția de muniție, deplângând starea fragmentată a industriei de apărare a Europei.

„Nu suntem capabili să lucrăm împreună atât de strâns pe cât ar trebui”, a spus el, îndemnând guvernele să privească dincolo de interesele lor naționale și să vadă imaginea de ansamblu.

O victorie a lui Putin nu ar fi doar o tragedie pentru Ucraina, dar ar reprezenta și un pericol pentru restul aliaților, a spus Stoltenberg. „Cu cât sprijinim mai mult Ucraina, cu atât războiul se va încheia mai repede”.

Check Also

Grecia deschide drumul legalizării căsătoriilor LGBT în spațiul ortodox

Parlamentul Greciei a votat în favoarea legalizării căsătoriilor între persoane de același…