marți, 25 iunie, 2024
Home Externe Jens Stoltenberg: Trebuie să fim pregătiți pentru vești proaste din Ucraina

Jens Stoltenberg: Trebuie să fim pregătiți pentru vești proaste din Ucraina

de Redacția Dotto

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că alianța militară occidentală ar trebui să fie pregătită pentru vești proaste de pe frontul ucrainean, deoarece Kievul continuă să se apere împotriva invaziei totale a Rusiei.

„Războaiele se dezvoltă în etape”, a spus Stoltenberg într-un interviu pentru postul german ARD. „Trebuie să sprijinim Ucraina atât în vremuri bune, cât și în cele rele”, a mai spus el.

„De asemenea, ar trebui să fim pregătiți pentru vești proaste”, a adăugat Stoltenberg.

Linia frontului s-a mutat puțin în ultimele luni, în ciuda contraofensivei Kievului din timpul verii. Ucrainenii au folosit rachete de croazieră pentru a respinge flota rusă în Marea Neagră și au provocat pagube adânci pe teritoriul Rusiei.

„Sunt victorii mari, deși nu au reușit să treacă pe linia frontului”, a spus Stoltenberg în interviu.

Stoltenberg le-a cerut membrilor NATO să intensifice producția de muniție, deplângând starea fragmentată a industriei de apărare a Europei.

„Nu suntem capabili să lucrăm împreună atât de strâns pe cât ar trebui”, a spus el, îndemnând guvernele să privească dincolo de interesele lor naționale și să vadă imaginea de ansamblu.

O victorie a lui Putin nu ar fi doar o tragedie pentru Ucraina, dar ar reprezenta și un pericol pentru restul aliaților, a spus Stoltenberg. „Cu cât sprijinim mai mult Ucraina, cu atât războiul se va încheia mai repede”.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult