JP Morgan susține că "a evaluat greșit" impactul proiectului Super Ligii

Grupul bancar american JP Morgan a recunoscut, vineri, că „a evaluat greşit” proiectul Super Ligii europene de fotbal, pe care intenţiona să o finanţeze, dar care s-a transformat rapid în fiasco, informează AFP.

„Noi am evaluat evident greşit cum va fi percepută această operaţiune de lumea fotbalului în sensul larg şi impactul pe care îl va avea în viitor. Noi tragem astfel învăţămintele”, a declarat un purtător de cuvânt al JPMorgan.

JP Morgan anunţase luni că va finanţa noua Super Ligă, anunţată duminica trecută de 12 dintre cele mai mari cluburi de fotbal din Europa.

Un purtător de cuvânt de la JP Morgan confirmase într-un email implicarea grupului american în noua ligă, propusă ca un rival la Liga Campionilor.

Grupul calificat „Big 6” în campionatul englez – Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Tottenham şi Arsenal -, asociat cu trei echipe spaniole şi trei italiene, au constituit grupul celor 12 care au elaborat proiectul Super Ligii.

Din 12 membri fondatori ai Super Ligii, au mai rămas doi, după ce cele şase cluburi de top din campionatul de fotbal al Angliei şi-au anunţat retragerea din acest proiect, în cursul serii de marţi, iar miercuri au urmat Atletico Madrid, Inter Milano, AC Milan şi Juventus Torino.

Ultimele angajate în Super Ligă sunt două cluburi din Spania, Real Madrid şi FC Barcelona.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Trandafir livrat cu elicopterul

O nouă aroganță marca Gigi Chiru. Acesta și-a impresionat soția după ce a plătit un pilot …