Jucării, parfumuri și cosmetice, confiscate

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare de 425.000 lei, descoperite de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă.

Acestea au fost găsite în Portul Constanța și în Punctul de Frontieră de la Vama Veche. Cea mai mare cantitate de produse a fost depistată, pe 7 martie, într-un container venit în Portul Constanța din China. În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau aproximativ 7.000 de produse: jucării, cosmetice, parfumuri, articole de marochinărie, articole electronice contrafăcute.

Dacă ar fi fost vândute ca bunuri de marcă, acestea ar fi avut o valoare de aproximativ 415.000. În aceeași zi în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, poliţiştii au găsit în mașina unui român de 39 de ani mai multe perechi de pantaloni și genți, care purtau însemnele unor mărci cunoscute. Persoana în cauză a declarat că cumpărat articolele din Turcia, fără a deține însă documente de provenienţă.

Produsele ar fi valorat aproximativ 11 mii de lei, dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă. Toate bunurile au fost confiscate de oamenii legii. În cauză au fost deschise și dosare penale pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Festivaluri de teatru, muzică și film finanțate de Consiliul Județean Constanța

Consiliul Județean Constanța a semnat astăzi contracte de 3,7 milioane de lei cu mai multe…