Kitesurfingul, sportul care te plimbă pe valuri

Considerat un sport extrem, kitesurfingul a devenit tot mai popular și la noi. Atrasi atat de neconventional, dar si de un mod de viata sanatos, unii tineri au transformat sportul intr-un stil de viata. Fie ca vorbim de windsurfing, kitesurfing sau skijet, acestia sunt dispusi sa plateasca oricât de mult sau de puțin, pentru pasiunea lor. Echipa DottoTv a vrut să vadă cât de greu este acest sport și au luat o lecție de kitesurfing.

Kite-ul s-a dezvoltat puternic in anii ’90, fiind initiat de windsurferii care-si doreau o mai mare libertate de miscare, mai multa viteza, dar si posibilitatea de a aluneca pe apa si de a zbura, in acelasi timp. Andrei are 29 de ani și practică acest sport de 7 ani. Pasiunea pentru valuri l-au făcut să își deschidă și propria școală de sporturi extreme.

Kite-ul este zmeu sau o parapantă mai mică, accesoriu folosit atât de împătimiții kitesurfing-ului cât și de snowboarderi sau schiori.

Pe litoralul nostru există cinci puncte de kite. O oră cu instructor costă în medie 300 de lei, cu echipamentele incluse, iar sportivii spun că este nevoie de cel puțin zece ore de antrenament ca să zbori deasupra mării.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…