Considerat un sport extrem, kitesurfingul a devenit tot mai popular și la noi. Atrasi atat de neconventional, dar si de un mod de viata sanatos, unii tineri au transformat sportul intr-un stil de viata. Fie ca vorbim de windsurfing, kitesurfing sau skijet, acestia sunt dispusi sa plateasca oricât de mult sau de puțin, pentru pasiunea lor. Echipa DottoTv a vrut să vadă cât de greu este acest sport și au luat o lecție de kitesurfing.
Kite-ul s-a dezvoltat puternic in anii ’90, fiind initiat de windsurferii care-si doreau o mai mare libertate de miscare, mai multa viteza, dar si posibilitatea de a aluneca pe apa si de a zbura, in acelasi timp. Andrei are 29 de ani și practică acest sport de 7 ani. Pasiunea pentru valuri l-au făcut să își deschidă și propria școală de sporturi extreme.
Kite-ul este zmeu sau o parapantă mai mică, accesoriu folosit atât de împătimiții kitesurfing-ului cât și de snowboarderi sau schiori.
Pe litoralul nostru există cinci puncte de kite. O oră cu instructor costă în medie 300 de lei, cu echipamentele incluse, iar sportivii spun că este nevoie de cel puțin zece ore de antrenament ca să zbori deasupra mării.