marți, 25 iunie, 2024
Home Actualitate La granița dintre viață și moarte

La granița dintre viață și moarte

de Redacția Dotto

Oameni rămași fără țară după ce au fugit din calea bombelor. Ucrainenii din Kiev și Odesa fug din calea ruşilor şi trec graniţa pe la Isaccea, în judetul Tulcea.

Traficul de frontieră a crescut simţitor, iar bacul care făcea înainte o cursa la 3 ore, merge acum fără oprire. Primăria din Isaccea a amenajat un adăpost la sala de sport pentru oamenii care sosesc ziua și noaptea și spune că mai are și alte două pensiuni pregătite să preia familii cu copii. În paralel, se pregătește și amenajarea unei tabere de refugiați.

Bacul de Isaccea reprezintă puntea către viață. Feribotul traversează încă de ieri non stop Dunărea salvându-i pe oamenii, care fug îngroziți din calea tancurlor și bombelor rusești. Sunt și mulți care traversează punctul de frontieră cu mașinile personale sau înghesuiți în autobuze. Au la ei doar câteva lucruri pe care le-au încărcat repede, dar multă speranță că departe de Ucraina le va fi acum mai bine. Când ajung pe malul românesc, răsufla usurați, însă ceea ce povestesc este înfiorător. Bombele și exploziile s-au auzit fără încetare în ultimele ore, tancurile au ajuns până în centrul Kievului și calcă fără milă tot ce găsesc în cale.

Ucrainenii care ajung noaptea pe malul românesc al Dunării sunt cazați într-un centru de primire organizat de Primăria din Isaccea. 15 persoane au fost adăpostite și azi noapte, iar azi – dimineață au plecat mai departe. Primarul din localitate spune că are și două pensiuni pregătite pentru cazarea celor care trec Dunărea și a amenajat și sala de sport. În paralele, Inspectoratul pentru Situații de Urgență amenajează și o tabără de refugiați. Cei mai mulți dintre ucraineni spun că nu vor să rămână în România, ci să plece mai departe peste graniță, în Polonia, Cehia, Germania sau Statele Unite.

Autoritățile din Tulcea se așteaptă ca numărul cetățenilor ucrainieni care vin în Dobrogea să fie din ce în ce mai mare. Cel puțin 300 au ajuns la Isaccea numai astăzi până la orele prânzului.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult