La mare, în ultima zi de vacanță

Ultima zi de vacanță a venit cu soare, dar și cum mult vânt la malul marii. Salvamarii au arborat steagul roșu. Asta nu i-a împiedicat însă pe turiștii aflați încă pe litoral să se bucure de concediu.

Nici începerea cursurilor, nici vântul care a bătut ieri pe litoral nu i-a împiedicat pe turiștii aflați cu familia la malul mării se se distreze. Chiar dacă a început școala, mulți au spus că au decis să își continue sejurul pe litoral și astăzi și să nu fie prezenți la festivitățile de deschidere. Și unii nici măcar nu vor.

„Eu nu o să merg mâine la școală. Mai stăm la mare”, a spus sincer o fetiță din București.

„Este foarte frumos la mare toamna, așa că o să mai stăm câteva zile, chiar dacă cea mică va lipsi de la grădiniță săptămâna aceasta”, a spus o mămică.

„Nu regret deloc că am venit în perioada aceasta. Vremea este bună, chiar dacă bate vântul. Este mult mai liber decât în august, găsești cu ușurință șezlonguri pe plajele de unde nu au fost încă strânse”, a declarat o altă turistă.

O parte dintre șezlongurile de pe plajă au fost deja strânse și ușor, ușor se închid și terasele din stațiuni.

„Am început să strângem plaja ușor, ușor. Am mai lăsat câteva șezlonguri pentru turiștii care încă se mai află pe litoral, dar nu le mai ținem mult timp”, a declarat Razvan Chițan, administratorul unei plaje.

„O să închidem zilele acestea. Nu mai rentează. Costurile cu utilitățile și cu angajații sunt mari, nu le putem acoperi din încasări. Turiștii sunt puțini în perioada aceasta”, a subliniat Paul Marin, patronul unui restaurant.

Și chiar dacă din punct de vedere calendaristic toamna a început deja, meteorologii anunță și pentru săptămâna aceasta temperaturi bune pentru plajă: 27 de garde Celsius vor fi pe litoral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Noaptea Cercetătorilor Europeni la UMC Constanța 

Universitatea Maritimă din Constanța participă la sărbătorirea Nopții Cercetătorilor Europ…