Decizie fără precedent. Cei vizați sunt locuitorii orașului Ovidiu

Decizie fără precedent în Dobrogea. Administrația locală din Ovidiu a decis să reducă cu 50% iluminatul din parcuri și clădirile publice ale Primăriei. Excepție de la această regulă vor face vor face șoseaua Națională și principalele intersecții.

Stâlpii de iluminat din localitate vor funcționa la jumătate din numărul total, iar pentru instituțiile publice: școli, grădinițe, cluburi sportive, centre culturale, sediile administrative ale primăriei au fost comandați senzori de mișcare pentru grupurile sanitare și holuri.

Având în vedere previziunile de alocări bugetare, pentru sfârșitul acestui an, dar si coroborat cu faptul că din luna septembrie cheltuielile cu iluminatul public cresc cu aproximativ 40%, ne dorim ca la nivelul primăriei Ovidiu să reducem cheltuielile privind iluminatul public. Deși în urmă cu 2 ani am schimbat toate lămpile de iluminat (aproximativ 1200 buc) trecând pe tehnologia led reducând cu 35% consumul de energie, iată că prin majorările de preț din ultimele 6 luni, constatăm că valoarea facturilor a ajuns la același nivel ca acum 2 ani.

De aceea ne vedem puși în situația să mai reducem din aceste cheltuieli prin diminuarea consumului cu aproximativ 50% . Sper ca cetățenii să înțeleagă acest demers care are ca principal obiectiv cuantificarea acestor economii în finalizarea principalele obiective din lista de investitii pe care ne-am propus-o pentru această toamnă’’, declară primarul George Scupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Autobuze electrice, pe străzile Constanței

După o săptămână de teste, din acest weekend, constănțenii se pot plimba cu autobuzele ele…