miercuri, 22 mai, 2024
Home Actualitate Decizie fără precedent. Cei vizați sunt locuitorii orașului Ovidiu

Decizie fără precedent. Cei vizați sunt locuitorii orașului Ovidiu

de Redacția Dotto

Decizie fără precedent în Dobrogea. Administrația locală din Ovidiu a decis să reducă cu 50% iluminatul din parcuri și clădirile publice ale Primăriei. Excepție de la această regulă vor face vor face șoseaua Națională și principalele intersecții.

Stâlpii de iluminat din localitate vor funcționa la jumătate din numărul total, iar pentru instituțiile publice: școli, grădinițe, cluburi sportive, centre culturale, sediile administrative ale primăriei au fost comandați senzori de mișcare pentru grupurile sanitare și holuri.

Având în vedere previziunile de alocări bugetare, pentru sfârșitul acestui an, dar si coroborat cu faptul că din luna septembrie cheltuielile cu iluminatul public cresc cu aproximativ 40%, ne dorim ca la nivelul primăriei Ovidiu să reducem cheltuielile privind iluminatul public. Deși în urmă cu 2 ani am schimbat toate lămpile de iluminat (aproximativ 1200 buc) trecând pe tehnologia led reducând cu 35% consumul de energie, iată că prin majorările de preț din ultimele 6 luni, constatăm că valoarea facturilor a ajuns la același nivel ca acum 2 ani.

De aceea ne vedem puși în situația să mai reducem din aceste cheltuieli prin diminuarea consumului cu aproximativ 50% . Sper ca cetățenii să înțeleagă acest demers care are ca principal obiectiv cuantificarea acestor economii în finalizarea principalele obiective din lista de investitii pe care ne-am propus-o pentru această toamnă’’, declară primarul George Scupra.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult