Un centru rezidențial a devenit de curând acasă pentru 10 seniori din Constanța. În schimbul a 3.000 de lei pe lună, bătrânii au parte aici de toată atenția și de îngrijiri medicale de calitate. Sunt cazați în camere asemenea celor de hotel, au spații de recreere, o curte generoasă unde se pot relaxa în voie și primesc des vizite de la familie, dar și de la prietenii lor din Centrul Rezidențial de la Ovidiu. Vă invit să îi cunoașteți și dumneavoastră în minutele care urmează.


Când am ajuns în Centru, doamna Emilia desena o lalea pentru nepoata ei. Elegantă și cochetă la fel ca în tinerețe, îmi povestește că a fost directoare la Casa Modei din Constanța, templul eleganței în perioada comunistă. Are și astăzi o colecție impresionantă de peruci. Peste 20, pe care le schimbă în fiecare zi. La fel își schimbă rochiile și machiajul.

În centrul de la Constanța locuiesc 10 bătrâni, care primesc des vizita prietenilor lor de la Centrul din Ovidiu. Se simt foarte bine împreună. Se întrec la rummy și șah, joacă cărți, desenează și nu de puține ori se mișcă pe ritmuri vesele, care le amintesc de vremea când erau tineri și în putere.


Copiii îi sună zilnic, la fel și nepoții, ceea ce este un mare plus pentru sănătatea lor, spune psihologul centrului, care încurajează relațiile apropiate cu familiile.

Cazarea în Centrul Rezidențial costă între 3.000 și 3.700 de lei pe lună, iar seniorii primesc pe lângă cazere și masă, îngrijire și asistență medicală.

Centrul dispune de spații de recreere pe fiecare etaj și toate camerele sunt atent mobilate și utilate, fiind dotate cu aer conditionat, frigidere, televizore și internet.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…