sâmbătă, 20 iulie, 2024
Home Sport La volan de la 10 ani

La volan de la 10 ani

de Redacția Dotto
10 ani

Alice Ene, campioana europeană de drift, are o soră care la nici 10 ani este fascinată de tot ce ține de mașina de concurs.

Sara e înnebunită de partea tehnică a bolidului, știe să schimbă cauciucurile și bujiile, iar înaintea antrenamentelor și a etapelor, împreună cu tatăl îi prepară lui Alice mașina pentru cursă.

La doar 14 ani Alice Ene a reușit să cucerească lumea internațională a driftului, puștoaica devenind campioană europeană, în sportul pe care tatăl său îl practică de peste 20 de ani.

Nu multă lume știe că Alice are o soră de 9 ani, la fel de pasionată de mașinile de curse ca și ea. Sara nu e înnebunită să le conducă, în schimb se pricepe foarte bine la tot ce ține de partea tehnică. Merge împreună cu tatăl lor la aproape toate cursele și antrenamentele lui Alice și este cea care îi pregătește mașina înaintea etapelor în care sora cea mare concurează.

 „Îmi place foarte mult, tata m-a învățat prima dată, apoi mi-a mai arătat o dată și după am prins tot. Bunicii nu sunt de acord cu ce fac și îmi spun „dacă vrei să fi mereu atât de murdară pe mâini în loc să ai unghiile făcute, e treaba ta. Eu vreau să mă fac mecanic și să am grijă de mașina lui Alice”

În familia Ene, pasiunea pentru Motorsport se transmite din generație în generație.

Totul a început de la tatăl nostru, care are același hobby de la o vârstă foarte fragedă. Am fost după el la etapele de drift și tot felul de evenimente și de când eram mică am fost atrasă de  Motorsport. Nu mai țin minte la ce vârstă am urcat prima oară într-o mașină de drift, cred că la câteva săptămâni, la câteva luni”

Sorin Ene, unul dintre cei mai cunoscuți piloți de drift din România și fondatorul primei școli de specialitate povestește că nu și-a obligat copiii să îi urmeze pasiunea.

Cu Sara a fost la fel ca și cu Alice. Nu am forțat-o cu nimic. Trebuie să simți să fii pasionat și în momentul în care vezi că al tău copil este atras de ceva, să fii în umbră și să îi direcționezi pașii și să îl înveți”

Tatăl fetelor dezvăluie că la curse, când este nevoie de ea, mezina familiei e prima care sare să dea o mână de ajutor.

Dacă se întâmplă și Alice mai are accidente sau probleme tehnice, Sara e acolo prima sub mașină, șurubărește, este unde trebuie, e ucenic”

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult