Lacul Nuntași are, din nou, apă! Se revigorează fauna şi flora afectate de seceta din ultimele luni
Home News Lacul Nuntași are, din nou, apă! Se revigorează fauna şi flora afectate de seceta din ultimele luni
News - joi 12 noiembrie 2020

Lacul Nuntași are, din nou, apă! Se revigorează fauna şi flora afectate de seceta din ultimele luni

Lacul Nuntaşi, care a secat în totalitate în această vară, are din nou apă! De la sfârşitul lunii octombrie, lacul a fost, din nou, alimentat cu apă. Astfel, se revigorează fauna şi flora afectate de seceta din ultimele luni.

În acest an, începând din luna mai, din cauza secetei, nivelul apei din lac a scăzut mult mai rapid decât de obicei şi a ajuns la secarea totală. ARBDD, în calitate de administrator al Lacului Nuntaşi a solicitat sprijinul tehnic şi logistic al Apelor Române şi în urma discuţiilor purtate cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor s-a decis încheierea unui protocol între instituţii.

ABADL Constanța a derulat lucrările de decolmatare a canalului de legătură cu Lacul Sinoie prin intermediul Lacului Histria. La data de 29 octombrie 2020, a fost finalizată și ultima etapă a lucrărilor de reconectare a acestor lacuri, a fost restabilită curgerea naturală iar Lacul Nuntași este din nou alimentat cu apă, revigorând astfel fauna și flora afectate de #secetă. Lacul #Nuntaşi, care se întinde pe 850 de hectare, s-a format într-un fost golf de natură tectonică, pe teritoriul judeţului Constanţa. El a devenit cunoscut datorită nămolul sapropelic, asemănător celui de la Techirghiol. În urmă cu mai multe decenii, oameni din toată ţara veneau aici pentru a se bucura de efectele terapeutic al nămolului de pe fundul apei, fiind amenajat în zonă şi un camping.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Braconaj piscicol

Braconaj piscicol. Peste 600 de metri de plasă și 60 de kilograme de pește. Este captura p…