Lacul Tăbăcăriei, absorbit de gunoaie

Este focar de infecție pe lacul Tăbăcăriei. Peisajul lacustru este absorbit de la o zi la alta de mormanele de deșeuri, care ajung pe lac.

Printre peturi aruncate la întâmplare, ambalaje și resturi de materiale, viețuitoarele lacului își fac cuib. Pescărușul din imagini, zăcea deasupra mormanului de gunoaie, cu picioarele blocate în mâlul amestecat cu ambalaje. Focarul de infecție afectează direct flora și fauna din zonă, dar și estetica lacului.

Biologii spun că lacul Tăbăcăriei nu se mai încadrează în termenul de habitat pentru viețuitoarele sale. Tot aceștia spun că au informat autoritățile, care nu s-au deranjat să ia măsuri. Condițiile de viață nu mai sunt propice pentru aceste animale. Tot din Tăbăcăriei, zilnic, zeci de pescari pleacă cu captura crescută printre deșeuri acasă.

Imaginile vorbesc de la sine. Peisajele mizerabile sunt sub ochii constănțenilor și turiștilor care vor să se relaxeze plimbându-se prin parc. Constienți de riscul la care supunem viețuitoarele, spun că de vină sunt doar oamenii.

Trase de mână, autoritățile au aruncat vina dintr-o parte în alta. Până la momentul redactării acestei știri, instituția responsabilă de lacul Tăbăcăriei nu a declarat nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Sala Sporturilor din Constanța are un parchet unic în România, identic cu cel folosit în NBA

CSM Constanța a prezentat detalii legate de suprafața de joc recent achiziționată pentru S…