Lărgirea plajelor din Mamaia alungă investitorii

Supărare mare pe litoral. Un investitor a notificat Apele Române că renunță la contractul de concesiune pentru plajă. Acesta reclamă că nu își poate continua activitatea din cauză că turiștii refuză să mai vină pe plajă din cauză șezlongurile sunt prea departe de mal, nisipul nu mai este fin, ca anii trecuți, iar apa prea adâncă. Și nu este singurul investitor care amenință că rupe contractul cu statul, după ce harta plajelor de la Mamaia s-a schimbat. Nemulțumirile în rândul antreprenorilor se țin lanț.

Supărarea cea mai mare este în Mamaia Nord, pe plajele care, de-a lungul anilor, și-au căpătat renumele de lux. Clienții nu găsesc aici șezlonguri aproape de apă, nisipul nu mai este nici pe departe fin ca făina, iar varianta plajă pe cearșaf iese din discuție.

Transformarea plajelor din Mamaia odată cu lucrările pentru stoparea eroziunii costire alungă turiștii spre Năvodari, se plâng operatorii din Mamaia Nord care încep să renunțe la contractele de închiriere cu Apele Romane, cărora le plateau bani grei în fiecare an.

Autoritățile explică faptul că noul sector de nisip nu poate fi amenajat cu șezlonguri și beach baruri pentru că nu este cadastrat, deci nu figurează nicăieri în acte.

În urma lucrărilor de lărgire a plajelor, stațiunea Mamaia a câștigat o suprafață de peste 50 de hectare de nisip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Alertă la Constanța. Geantă suspectă, aproape de mall

A fost alertă în această după amiază la Constanța. Un apel la 112 care anunța prezența une…