marți, 16 iulie, 2024
Home DOTTO News Lebede, la malul mării

Lebede, la malul mării

de Andreea Bălan
Lebede,

Spectacol pe Marea Neagră. La Eforie, zeci de lebede se adăpostesc de câteva săptămâni spre încântarea localnicilor, care le vizitează aproape zilnic și nu vin niciodată cu mâna goală.

Cozonacul și pâinea cu care oamenii le hrănesc pe lebede le-ar putea pune însă viața în pericol, atrag atenția medicii veterniari, care ne sfătuiesc să hrănim garțioasele înaripate cu salată sau grâu.

Ademenite de vremea neobișnuit de caldă pentru această perioadă a anului, lebedele au sosit la Eforie Sud acum câteva săptămâni și nu au mai plecat de aici. Iar vestea că zeci de lebede pot fi admirate la malul mării s-a răspândit repede, astfel că oamenii vin și de la sute de kilometri să le admire.

Specialiștii spun că lebedele au găsit la Eforie condiții optime pentru hrană și pentru a se adăposti de frig și că ar trebui ocrotite.

Lebedele au pornit din țările scandinave, iar, de regulă, zboară până în țările calde, unde iernează. Doar că, la noi, au primit zilnic de mâncare. Cel mai probabil, lebedele vor rămâne pe malul marii până la primăvară. Iar cazul în care vremea se va înrăutăți și vine viscolul, păsările se vor adăposti în stuful de pe lacurile din zonă.

Puțini sunt însă cei care știu cu ce ar trebui să hrănească grațioasele păsări și anume: salată verde, varză tocată, porumb sau grâu. Pufuleții, pâinea sau cozonacii le fac rău, atrag atenția specialiștii.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult