vineri, 19 aprilie, 2024
Home DOTTO News Lecția de prim-ajutor

Lecția de prim-ajutor

de Redacția Dotto

Elevii trebuie să știe să acorde primul ajutor. Medicii școlari au pornit o campanie de educație sanitară în școli și îi învață pe elevii de gimnaziu cum să ajute o persoană care se află în pericol. Elevii au fost ochi și urechi la explicațiile medicilor și apoi au exersat chiar ei tehnicile de resuscitare.

Cursurile de prim ajutor au fost predate elevilor unei clase de gimnaziu de medicii școlari de la Școala 39 din Constanța.

Elevii au învățat cum să oprească o sângerere, cum se face masajul cardiac și să cum să transporte o persoană cu o fractură la picior. Accidentele se pot întâmpla oricunde le-au spus medicii copiilor și tocmai de aceea este bine ca ei să fie pregătiți oricând să intervină.

Activitatea de astăzi s-a desfășurat în cadrul proiectului ACUM PENTRU SĂNĂTATE, derulat de Direcția Generală de Asistență Socială Constanța în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Elevii care au participat la cursul demonstrativ de astăzi spun că le-ar plăcea ca aceste cursuri să fie introduse ca materie în programa școală.

Proiectul ACUM PENTRU SĂNĂTATE cuprinde mai multe activități ce se vor desfășura în școlile din Constanța. Elevii mai mari sau mai mici, vor afla foarte multe informații folositoare: cum să acorde primul ajutor, cum să execute corect un periaj dentar, cum se face igiena personală sau ce alimente să consumăm pentru a fi mereu în formă.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult