Lecția de prim-ajutor

Elevii trebuie să știe să acorde primul ajutor. Medicii școlari au pornit o campanie de educație sanitară în școli și îi învață pe elevii de gimnaziu cum să ajute o persoană care se află în pericol. Elevii au fost ochi și urechi la explicațiile medicilor și apoi au exersat chiar ei tehnicile de resuscitare.

Cursurile de prim ajutor au fost predate elevilor unei clase de gimnaziu de medicii școlari de la Școala 39 din Constanța.

Elevii au învățat cum să oprească o sângerere, cum se face masajul cardiac și să cum să transporte o persoană cu o fractură la picior. Accidentele se pot întâmpla oricunde le-au spus medicii copiilor și tocmai de aceea este bine ca ei să fie pregătiți oricând să intervină.

Activitatea de astăzi s-a desfășurat în cadrul proiectului ACUM PENTRU SĂNĂTATE, derulat de Direcția Generală de Asistență Socială Constanța în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Elevii care au participat la cursul demonstrativ de astăzi spun că le-ar plăcea ca aceste cursuri să fie introduse ca materie în programa școală.

Proiectul ACUM PENTRU SĂNĂTATE cuprinde mai multe activități ce se vor desfășura în școlile din Constanța. Elevii mai mari sau mai mici, vor afla foarte multe informații folositoare: cum să acorde primul ajutor, cum să execute corect un periaj dentar, cum se face igiena personală sau ce alimente să consumăm pentru a fi mereu în formă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Patru clădiri emblematice din Constanța sunt puse în lumina…promovării

Patru clădiri emblematice din Constanța, iluminate arhitectural începând cu ziua de aniver…