ambiție

A fost călcat de mașină, dar a revenit la sport după 8 luni și a câștigat Campionatul Balcanic. Cătălin Romas are 21 de ani, a practicat înotul de performanță până la 14, după care a trecut la triatlon.

Fiul Mirelei Pașca, vicecampioana olimpică cu echipa României de gimnastică la Jocurile Olimpice de la Barcelona, nu i-a urmat pasiunea mamei, ci a ales să facă un alt sport de performanță.

„Am ajuns la triatlon dintr-o întâmplate, până la 14 ani am făcut înot. Antrenorul meu mi-a propus să merg la un concurs de triatlon” – Cătălin Romas, campion balcanic cu echipa națională de triatlon a României.

În urmă cu doi ani, sportivul a suferit o accidentare gravă în timpul unui antrenament de bicicletă, care l-a ținut pe bară 8 luni.

„Eu veneam pe drum cu prioritate și un șofer neatent la drum a venit de pe sens opus, a vrut să schimbe direcția de mers spre stânga lui, nu mi-a acordat prioritate de drepta și ne-am lovit, eu am intrat în mașina lui” – Cătălin Romas, campion balcanic cu echipa națională de triatlon a României. 

După o intervenție chirurgicală și multe luni de recuperare, Cătălin a revenit și spune că își dorește să practice triatlonul mulți ani de acum înainte.

„Antrenamentele mele durează între 5 și 8 ore pe zi, depinde de zi și de perioadă. Zile libere nu am, pot să spun că am o zi liberă atunci când fac un antrenament de două ore în loc de unul de patru” – Cătălin Romas, campion balcanic cu echipa națională de triatlon a României. 

Cei care i-au fost alături și l-au susținut îsn tot ceea ce face, sunt părinții săi.

 „Mama și tata sunt cei care m-au îndrumat către sport și tot ce sunt azi sunt datorită lor. Pentru mine, mama e mama, nu Mirela Pașca, vicecampioană olimpică de la Barcelona. O admir pentru tot ceea ce a făcut în sport și mă uit în sus la ce a realizat”- Cătălin Romas, campion balcanic cu echipa națională de triatlon a României.

Check Also

Și roata s-a întors: CSM Constanța acceptă amânarea meciului cu Sepsi

Clubul Sportiv Municipal (CSM) Constanța, liderul Ligii Naționale de Baschet Feminin (LNBF…