Lecție de ambiție

Și-a pierdut piciorul după un accident la rugby și a ajuns campion mondial la înot și vicecampion mondial la triatlon. Arian Notrețu este sportivul pentru care nu există „nu se poate”! Tânărul de 17 ani s-a apucat de natație și triatlon, după un moment extrem de greu din viața sa.

La 10 ani, pe vremea când juca rugby, s-a accidentat la un antrenament, iar după, din cauza complicațiilor, medicii au fost nevoiți să-i amputeze piciorul stâng.
 „La un antrenament, un coleg a sărit la minge, a aterizat pe piciorul meu. Corpul meu nu a răspuns la tratamentul pe care mi le-au dat medici și s-a ajuns în cele din urmă la ce am astăzi” – Arian Notrețu, campion mondial la înot și vicecampion mondial la triatlon, în probele paralimpice. 

Deși era încă mic, cu o dorință de fier, Arian a ajuns să depășească acel moment și s-a apucat de înot. Nu doar că a reușit, dar a devenit și campion mondial!

„Când am început să fac înot nu mă gândeam că voi ajunge să fac triatlon, antrenorul meu a fost cel care m-a îndrumat către acest sport” – Arian Notrețu, campion mondial la înot și vicecampion mondial la triatlon, în probele paralimpice.

De la înot la triatlon a fost doar un pas.
„Povestea mea în triatlon a început când am reușit să obțin proteza de alergare în 2017. A fost foarte dificil pentru că nu știam practic să alerg deloc, uitasem cum e să alergi și a trebuit să o iau de la zero”- Arian Notrețu, campion mondial la înot și vicecampion mondial la triatlon, în paralimpice. 

Arian are o gândire care l-a ajutat extrem de mult în tot ceea ce face! Tânărul elev în clasa a 11-a și-a pus și o dorință pe care vrea să și-o îndeplinească în 2024!

„Sper să ajung la Paralimipada de la Paris. Mi-aș dori să ajung și la triatlon și la înoti” – Arian Notrețu, campion mondial la înot și vicecampion mondial la triatlon, în probele paralimpice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Euro 2024: România într-o grupă accesibilă

Sâmbătă seara, a avut loc tragerea la sorți a grupelor turneului final al Campionatului Eu…