Lecție de ambiție

Și-a pierdut piciorul după un accident la rugby și a ajuns campion mondial la înot și vicecampion mondial la triatlon. Arian Notrețu este sportivul pentru care nu există „nu se poate”! Tânărul de 17 ani s-a apucat de natație și triatlon, după un moment extrem de greu din viața sa.

La 10 ani, pe vremea când juca rugby, s-a accidentat la un antrenament, iar după, din cauza complicațiilor, medicii au fost nevoiți să-i amputeze piciorul stâng.
 „La un antrenament, un coleg a sărit la minge, a aterizat pe piciorul meu. Corpul meu nu a răspuns la tratamentul pe care mi le-au dat medici și s-a ajuns în cele din urmă la ce am astăzi” – Arian Notrețu, campion mondial la înot și vicecampion mondial la triatlon, în probele paralimpice. 

Deși era încă mic, cu o dorință de fier, Arian a ajuns să depășească acel moment și s-a apucat de înot. Nu doar că a reușit, dar a devenit și campion mondial!

„Când am început să fac înot nu mă gândeam că voi ajunge să fac triatlon, antrenorul meu a fost cel care m-a îndrumat către acest sport” – Arian Notrețu, campion mondial la înot și vicecampion mondial la triatlon, în probele paralimpice.

De la înot la triatlon a fost doar un pas.
„Povestea mea în triatlon a început când am reușit să obțin proteza de alergare în 2017. A fost foarte dificil pentru că nu știam practic să alerg deloc, uitasem cum e să alergi și a trebuit să o iau de la zero”- Arian Notrețu, campion mondial la înot și vicecampion mondial la triatlon, în paralimpice. 

Arian are o gândire care l-a ajutat extrem de mult în tot ceea ce face! Tânărul elev în clasa a 11-a și-a pus și o dorință pe care vrea să și-o îndeplinească în 2024!

„Sper să ajung la Paralimipada de la Paris. Mi-aș dori să ajung și la triatlon și la înoti” – Arian Notrețu, campion mondial la înot și vicecampion mondial la triatlon, în probele paralimpice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Farul, meci amical, în ziua în care joacă naționala

Farul Constanța va disputa o partidă de verificare sâmbătă, în aceeași zi în care joacă și…