miercuri, 22 mai, 2024
Home Sport Lecție de ambiție

Lecție de ambiție

de Redacția Dotto

Și-a pierdut piciorul după un accident la rugby și a ajuns campion mondial la înot și vicecampion mondial la triatlon. Arian Notrețu este sportivul pentru care nu există „nu se poate”! Tânărul de 17 ani s-a apucat de natație și triatlon, după un moment extrem de greu din viața sa.

La 10 ani, pe vremea când juca rugby, s-a accidentat la un antrenament, iar după, din cauza complicațiilor, medicii au fost nevoiți să-i amputeze piciorul stâng.
 „La un antrenament, un coleg a sărit la minge, a aterizat pe piciorul meu. Corpul meu nu a răspuns la tratamentul pe care mi le-au dat medici și s-a ajuns în cele din urmă la ce am astăzi” – Arian Notrețu, campion mondial la înot și vicecampion mondial la triatlon, în probele paralimpice. 

Deși era încă mic, cu o dorință de fier, Arian a ajuns să depășească acel moment și s-a apucat de înot. Nu doar că a reușit, dar a devenit și campion mondial!

„Când am început să fac înot nu mă gândeam că voi ajunge să fac triatlon, antrenorul meu a fost cel care m-a îndrumat către acest sport” – Arian Notrețu, campion mondial la înot și vicecampion mondial la triatlon, în probele paralimpice.

De la înot la triatlon a fost doar un pas.
„Povestea mea în triatlon a început când am reușit să obțin proteza de alergare în 2017. A fost foarte dificil pentru că nu știam practic să alerg deloc, uitasem cum e să alergi și a trebuit să o iau de la zero”- Arian Notrețu, campion mondial la înot și vicecampion mondial la triatlon, în paralimpice. 

Arian are o gândire care l-a ajutat extrem de mult în tot ceea ce face! Tânărul elev în clasa a 11-a și-a pus și o dorință pe care vrea să și-o îndeplinească în 2024!

„Sper să ajung la Paralimipada de la Paris. Mi-aș dori să ajung și la triatlon și la înoti” – Arian Notrețu, campion mondial la înot și vicecampion mondial la triatlon, în probele paralimpice.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult