Home Actualitate Legendele fotbalului românesc, la Constanța
Actualitate - Sport - 2 săptămâni în urmă

Legendele fotbalului românesc, la Constanța

Legendele fotbalului românesc, la Constanța

Helmut Duckadam şi Mihail Majearu, două legende ale fotbalului românesc în vizită la Constanța. Iar eroul de la Sevilla nu a venit cu mâna goală. A adus cu el și tricoul pe care l-a purtat în meciul de legendă din 1986 și a împărțit autografe tuturor celor prezenți. Fanii fotbalului românesc au putut admira astăzi o colecţie de peste 70 de tricouri purtate de jucătorii Echipei Naţionale de fotbal în ultimii 50 de ani.

Îmbrăcat lejer și pus pe șotii, Helmut Duckadam, eroul de la Sevilla a împărțit astăzi sute de autografe la un mall din Constanța în cadrul unei expoziții cu tricouri de legendă ale fotbaliștilor români din anii 70 și 80. Expoziția este deschisă până pe 20 iunie, iar iubitorii fotbalului pot admira tricourile purtate de Helmut Duckadam, Gheorghe Hagi, Nicolae Dobrin, Gică Popescu, Mircea Lucescu, Dorinel Munteanu și mulți alți fotbaliști români care au făcut istorie.

Helmut Duckadam a fost supranumit „Eroul de la Sevilla”, după ce în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986 a apărat toate cele patru lovituri de la 11 metri și a adus trofeul echipei sale Steaua Bucureşti. Duckadam a început să joace fotbal în 1975, la Gloria din Arad. Și până în 1983, când s-a transferat la Steaua Bucureşti, a mai evoluat la UTA şi Constructorul Arad. A jucat în 133 de meciuri pe prima scenă și are 11 prezențe în cupele europene. A câştigat un titlul de campion şi o cupă a României în 1985 şi Cupa Campionilor Europeni în 1986. Tot în 1986 a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului, fiind menţionat şi în revista „France Football” .

La întâlnirea cu fanii a venit și Mihail Majearu, fost câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua în 1986. Ca mijlocat a jucat peste 360 de meciuri în Divizia A și a marcat 71 de goluri. A cucerit 4 titluri de campion național și 3 Supercupe a României. În anul 2008, Majearu a fost decorat de către Președintele României, cu Ordinul „Meritul Sportiv”, clasa a II-a pentru rolul avut în câștigarea Cupei Campionilor Europeni.

În cadrul expoziției, iubitorii de fotbal vor putea retrăi momente emoționante din meciurile de legendă și vor putea revedea inclusiv plonjoanele lui Duckadam și comentariul din noaptea de 7 spre 8 mai 1986 al crainicului TVR Teoharie Coca Cosma – „Apără Duckadam!”, care a rămas peste timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Coşul de fum, înalt de 150 de metri, demolat prin implozie

Rompetrol Energy, societatea responsabilă de construcţia centralei de cogenerare de pe pla…