Leul și deșeul
HomeNewsLeul și deșeul
News - marți 15 decembrie 2020

Leul și deșeul

Leul și deșeul. Este noua campanie online de fundraising, demarată de ONG Mare Nostrum, care intenționează să mobilizeze toate persoanele fizice și juridice cărora le pasă de mediul înconjurător. Prin această campanie, pentru fiecare leu donat, activiștii vor elimina un deșeu de pe plajă, în campanii de igienizare.

Voluntarii de la ONG Mare Nostrum vor să reinventeze procesul de donație. Voluntarii vor strânge câte un deșeu pentru fiecare leu donat pentru a păstra plajele curate.

Statisticile arată că anul acesta cantitatea de deșeuri descoperită pe plajele de pe litoralul românesc al Mării Negre a fost mai mică față de anii precedenți. Specialiștii spun că epidemia de coronavirus și măsurile stricte sunt principalul motiv pentru care plajele s-au bucurat de deșeuri mai puține.

Angelica Paiu – manager proiect Mare Nostrum:

Anul acesta au fost inventariate peste 27,900 de deseuri, în scădere față de anul trecut peste 45 de mii 800″.

lasticul este cel mai des întâlnit deșeu din Marea Neagră și de pe litoral. De asemenea, masca de unică folosință, atât de des folosită în această perioadă este noul deșeu descoperit de activiști pe litoral, pe lângă cabluri, ambalaje, sticle, unelte de pescuit și alte obiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Străzi fără treceri de pietoni în municipiul Constanța

Situație bizară pe două străzi din municipiul Constanța. Prin lipsa trecerilor pentru piet…