plajă

Câinii au acces de anul acesta și pe plaje. Deputații au adoptat legea care permite accesul pe nisip al animalelor de companie. În anumite condiții însă.

Acestea trebuie să fie ținute în zgardă sau ham și în lesă, iar cele periculoase trebuie obligatoriu să poarte botniță. În perioada sezonului estival, accesul cu patrupedul pe plajă se va face doar cu acordul operatorilor.

Accesul pe plajă al câinilor nu va mai fi considerat contravenție, nici chiar în sezonul estival. Deputații au adoptat săptămâna acesta legea care permite accesul pe plaje al animalelor de companie. În anumite condiții, ce-i drept.

Noul proiect reglementează și accesul câinilor utilitari care însoțesc persoanele cu dizabilități. Acesta este permis indiferent de perioada din an, fără acordul operatorilor de plaje. Oamenii sunt încântați de noua măsură, chiar și cei care nu au un cățelus în grijă. Aceștia spun că nu i-ar deranja prezența animalelor de companie, atât timp cât stăpânii lor vor respecta regulile impuse de lege.

Specialiștii spun că o baie de soare face bine nu doar oamenilor, ci și animalelor. Până acum, amenda pentru persoanele care își aduceau patrupedele pe plajă se ridica la până 20.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Se scumpește transportul în Delta Dunării

Se scumpește transportul în Delta Dunării. Transportatorii au anunțat că vor să mărească t…