Liber la cumpărături în supermarketurile din mall-uri pentru nevaccinați. Toată lumea poate intra aici pentru cumpărături alimentare urmândniște culoare separate, montate special pentru această categorie de clienți.

În plus, numărul coșurilor de cumpărături a fost limitat, iar distanța între persoane la casa de marcat trebuie să fie de 4 m. Măsura a intrat deja în vigoare.

Supermarket-urile din centrele comerciale au ușile deschise și pentru cei nevaccinați, adică fără a cere certificatul verde digital. Până acum, cei care nu s-au imunizat împotriva virusului Covid-19, își umpleau coșul de cumpărături doar la magazinele de alimente cu acces stradal. Noua decizie îi bucură pe ei, dar și pe marii retaileri, ale căror vânzări vor crește simțitor, cu siguranță.

Accesul persoanelor care nu dețin certificat se face printr-un culoar separat. Aceasta a fost principala condiție pentru ca persoanele nevaccinate să poată intra în marile magazine alimentare din mall-uri. Mai mult, au fost impuse și noi reguli în ceea ce privește numărul de coșuri de cumpărături: nu mai mare decât numărul de persoane admis în supermarket. Cei ce stau la rând la casele de marcat trebuie să păstreze o distanța de 4 m între ei. Constănțeni care nu s-au imunizat spun că noua s-ar putea plica în tot mall-ul, nu doar la supermarket.

Măsura a fost pusă în practică de la începutul săptămânii, imediat după ce a fost aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și publicată în Monitorul Oficial.

Check Also

Se îngroașă gluma: Buget record pentru apărare în SUA – 2,4 miliarde de dolari pe zi

Washington – Congresul Statelor Unite a aprobat un buget record de 886 de miliarde d…