Liber la vacanțe în Bulgaria

Liber la vacanțe în Bulgaria.  Turiştii români vor putea merge în Bulgaria doar cu actul de identitate sau paşaportul până la finalul sezonului, indiferent de situaţia epidemiologică, vecinii de peste Dunăre eliminând orice restricţie pentru români.

Specialiștii în turism spun că decizia autorităților bulgare va trimite mulți români în vacanță în țara vecină, iar stațiunile pe litoralul românesc vor înregistra pierderi.

„Guvernul Bulgariei a anunţa o serie de modificări privind accesul străinilor pe teritoriul ţării vecine, în contextul pandemiei COVID-19. Vestea bună este că turiştilor români li se va solicita doar actul de identitate sau paşaportul până la finalul sezonului, indiferent de situaţia epidemiologică”, se arată într-un comunicat al unui turoperator român.

Chiar și așa când vine vorba despre vacanța la mare, mulți români preferă să rămână în țară, în special pentru distracția din cluburi și mâncare, despre care spun că este mult mai gustoasă decât în țara vecină.

Înainte de pandemie, turiștii români cheltuiau în medie 600 de euro pentru un sejur în Bulgaria și un total de peste 1 miliard de euro pe an. Numărul total al turiştilor străini în Bulgaria s-a ridicat la 742.800 în luna iunie. Din afara blocului comunitar, cei mai mulţi turişti au venit din Turcia: 123.900, ceea ce reprezintă 40,5% din totalul vizitatorilor din afara UE.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Misiune pe mare, încheiată cu succes

Fregata „Regina Maria” se întoarce acasă după ce a încheiat cu succes misiunea la Operațiu…