elevii

Liceenii constănțeni uimesc Societatea Academică Spațială Internațională. Elevii Colegiului Mircea cel Bătrân au realizat două proiecte cu care au reușit să obțină premiul 1 și o mențiune la un concurs internațional. Liceenii au propus soluţii tehnico-ştiinţifice pentru proiectarea şi  realizarea aşezărilor umane autonome pe Marte.

Comptetița a avut loc în Statele Unite ale Americii sub atenta supraveghere a Agenției Spațiale Americane. Concursul a fost cu atât mai dificil cu cât s-au întrecut între ei elevi, studenţi şi tineri cercetători din întreaga lume. Concurenţii s-au putut înscrie la oricare dintre cele cinci secțiuni ale competiției: design asistat de calculator, proiectare model 3D pentru aşezare umană pe Marte, articol de cercetare pe teme marţiene, prezentare Poster sau la secţiunea artistică. La provocare au răspuns și două echipe de la Colegiul Mircea cel Bătrân, iar trei dintre ei au câştigat Premiul I la secţiunea Proiectare model 3D.

Echipa fetelor a obţinut Mențiunea specială pentru abordarea tehnico-ştiinţifică la secţiunea Design asistat de calculator pentru o aşezare pe Marte.

Proiectele premiate la acest concurs au propus soluţii tehnico-ştiinţifice pentru proiectarea şi  realizarea aşezărilor umane autonome pe Marte. Pe parcursul mai multor săptămâni, elevii câştigători au proiectat habitatul uman și toate anexele acestuia, iar după zeci de ore de printare 3D, au construit și asamblat macheta finală anexată proiectului. Competiția „Martiane Challenge” urmărește să descopere și să premieze idei cât mai realiste, care să ajute la dezvoltarea unor așezări permanente pe Marte, bazate pe tehnologia avansată.

Check Also

Ansamblul Folcloric Profesionist ,,Brâulețul’’ și invitații săi de marcă vă așteaptă la spectacolul ,,Mărțișor folcloric’’

Consiliul Județean Constanța, alături de Centrul Cultural Județean ,,Teodor T. Burada’’, v…