Litoral

Sute de elevi și studenți se înghesuie vară de vară pe litoral, dar nu pentru distracție, ci pentru a lucra. Pentru munca lor primesc în jur de 2300 de lei pe lună, iar ziua de lucru variază între 6 și opt ore. Iar avantaje nu au doar tinerii, ci și angajatorii, care primesc de la stat câte 250 de lei pentru fiecare elev sau student cu care semnează contract.

Fie că vor să strângă bani pentru studii sau pentru distracție, sute de elevi și studenți se întrec vară de vară în a depune CV-uri la restaurantele și hotelurile de pe litoral, cu care speră se semneze contracte de muncă.

Tinerii caută în special posturile de ajutor de ospătar, care le garantează, pe lângă salariu și tips-uri extrem de atractive.

Iar antreprenorii din turism abia așteaptă să angajeze tineri dispuși să lucreze cel puțin șase ore pe zi, inclusiv sâmbăta și duminica, mai ales că personal cu studii în domeniu găsesc din ce în ce mai greu, majoritatea celor calificați preferând contractele cu companii din străinătate.

Patronii care semnează contracte cu elevi și studenți primesc și ajutor de la stat. Câte 250 de lei pentru fiecare angajat. Banii vin însă cu dificultate și în urma multor controale.

Toți elevii și studenții care se anhajează pe timpul verii primesc un salariu de cel puțin 2.300 de lei pe lună, la care se adaugă tipsurile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Incident la Centrala Nucleară Cernavodă

Unitatea doi de la Cernavodă s-a deconectat de la sistemul energetic. Deconectarea automat…