Liturghie la Biserica „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”
HomeActualitateLiturghie la Biserica „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”
Actualitate - News - 2 săptămâni în urmă

Liturghie la Biserica „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”

Liturghie la Constanța, la sfârșitul săptămânii trecute! Credincioșii de la malul mării s-au adunat duminică la Biserica „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”, pentru a participa la Sfânta Liturghie săvârșită de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Duminică dimineață, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a poposit în mijlocul credincioşilor din parohia „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din Constanța, unde a săvârșit Sfânta Liturghie. Credincioșii prezenți au intrat în comuniune cu Dumnezeu, participând activ la Sfânta Liturghie susţinută de ierarhul tomitan, înconjurat de un sobor de diaconi şi preoţi. La sfârșitul sfintei slujbe, arhiepiscopul Tomisului a tălmăcit credincioșilor Evanghelia de duminică, arătându-le ce a însemnat Botezul lui Sf. Ioan și cum trebuie să se pregătească pentru a doua venire a lui Hristos .

Parohia „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” este situată în Cartierul Tomis IV, cunoscut mai mult sub denumirea de „Zona Brotăcei“, un nume vesel preluat de la piaţa cu acelaşi nume, ridicată în perioada comunistă. Cartierul are aproximativ patru decenii de la construirea sa pe un teren viran, fără vestigii istorice, aflat pe atunci la periferia oraşului.

Parohia are, încă din 2004, o publicaţie catehetică intitulată Dreapta Credinţă, în care preoţii şi credincioşii contribuie cu articole. De peste zece ani, parohia ţine o condică a milei creştine în care sunt notate toate cazurile sociale cu ajutorul corespunzător acordat de către comunitate. S-a obţinut autorizaţia de construcţie pentru un complex educaţional socio-filantropic ce urmează a fi edificat în curtea parohială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Constănțenii trebuie să plătească o gigacalorie mai ieftină!

În mod evident, Constanţa are nevoie de o nouă abordare privind serviciul public de furniz…