Locuri de joacă vandalizate, un pericol pentru copii

Locurile de joacă din Constanța, capcane pentru copii. Din ce în ce mai multe spații de joacă din oraș au leagănele rupte, toboganele găurite și covoarele din cauciuc distruse.

Părinții se plâng de felul în care arată locurile de joacă și se tem să își lase copii nesupravegheați.

Locul de joacă din zona Casa de Cultură arată pe zi ce trece tot mai rău. Asta la nici doi ani de când a fost renovat. Toboganele sunt acoperite de grafitti, au vopseaua sărită și sunt pline de rugină. Covoarele din cauciuc ce acoperă suprafața locurilor de joacă sunt pline de cratere, iar gropile sunt atât de mari, încât copiii pot ascunde în ele jucării.

Același peisaj dezolant și în locul de joacă din zona Tic – Tac. Spațiul de doar 12 mp are patru posturi de joacă. Prea puține pentru numărul mare de copii din cartier. Deși a fost construit recent, leagănele și toboganele sunt deteriorate, iar covorul cauciucat este sfâșiat.

Autoritățile promiteau în luna martie reabilitarea a 10 spații de joacă până la finalul acestui an.

Vorbele nu s-au mai transformat încă în fapte. În timp ce părinții spun că se tem pentru siguranța copiilor care își petrec timpul la locurile de joacă, administrația locală tace mâlc. Nimeni nu își asumă un termen pentru remedierea situației. Biroul de presă al Primăriei ne-a transmis astăzi că proiectul pentru reamenajarea a 15 locuri de joacă se află în curs de evaluare și că pentru alte 7 spații de joacă urmează să se semneze contractual de proiectare.

Primăria Constanța a promis în noiembrie anul trecut că va investi peste 115 mii de lei pentru modernizarea locurilor de joacă din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Farul Constanța – Universitatea Craiova, pe arena lui Hagi

O nouă partidă pentru „Marinarii“ Farul Constanța. După o victorie obținută în deplasare c…