marți, 25 iunie, 2024
Home DOTTO News Locurile de joacă, pericol pentru copii

Locurile de joacă, pericol pentru copii

de Redacția Dotto

Locurile de joacă sunt adevărate capcane pentru copii. Semnalul de alarmă vine de la părinții din Constanța. Aceștia se plâng că în mai multe spații de joacă din oraș, leagănele, toboganele sau caruselurile sunt rupte, iar covorul cauciucat distrus.

Administrația locală promite că situația se va rezolva și anunță modernizarea a zece locuri de joacă din oraș.

Așa arată locul de joacă din zona Casa de Cultură la nici doi ani de când a fost renovat. Leagănele sunt crăpate, înnodate între ele și au lanțurile ruginite. Balansoarele sunt acoperite de grafitti, iar șezutul din lemn se clatină. Acceași situașie și la locul de joacă din zona CET. Toboganul are vopseaua sărită și este plin de rugină, iar balansoarul este susținut de o improvizație din lemn pentru a nu se prăbuși la pământ. Covorul din cauciuc ce acoperă suprafața locurilor de joacă este plin de cratere în ambele parcuri. Gropile sunt atât de mari, încât copiii pot ascunde în ele jucării.

Părinții se tem pentru siguranța copiilor. Ei spun că pericolul pândește la tot pasul și că autoritățile ar trebui să ia măsuri urgente.

De cealaltă parte autoritățile se apără și spun că cei care utilizează spațiile ar trebui să fie mai atenți și să le păstreze mai bine. În același timp, îi îndemnă pe părinți să semnaleze problemele și pe site-ul primăriei la capitolul Sesizări. Administrația anunță și un program intens pentru renovarea locurilor de joacă. Cel puțin zece spații ar trebui să fie reparate anul acesta. Printre pacurile vizate se numără: cele de la Poarta 6, Bd. 1 Mai, str. Progresului și Zona Brizei.

Administrația locală nu precizează și când vor începe lucrările. La licitația pentru renovarea spațiilor de joacă, de anul trecut, nu s-a prezentat nimeni, iar procedura a fost anulată. Acum, administrația locală își încearcă din nou norocul și va lansa o nouă procedură în urma căreia speră să găsească un constructor. Valoarea contractului pentru modernizarea a 10 locuri de joacă se ridica în toamna anului trecut la aproximativ 1,5 milioane de lei.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult