Lua mită pentru a ajuta angajații din Ministerul Proiectelor Europene să promoveze examenele

Un director din Ministerul Proiectelor Europene ar fi luat mită, timp de doi ani, o treime din salariul a două angajate pentru că le-ar fi ajutat la examen, potrivit DNA.

Funcționarul din Ministerul Proiectelor Europene a ajutat cu subiectele pentru examen, două femeie care doreau să fie angajate. După ce ambele au promovat examenul de angajare, potrivit procurorilor, directorul din minister a început să le ceară taxe din salariul încasat. Ar fi vorba de o treime din salariul încasat de fiecare dintre ele.

Procurorii DNA spun că directorul le-ar fi luat cardurile de salariu ca să fie sigur că-și ia banii.  Femeile s-au săturat să mai plătească taxe și l-au reclamat la DNA. Azi dimineață, procurorii anti-corupție i-au percheziționat casa directorului din Ministerul Proiectelor Europene. Au găsit 1o.ooo de dolari, 11.ooo de euro, 174.ooo lei și lingouri de aur de câte 10 grame.

Funcționarul urmează să fie dus la audieri la sediul DNA iar ministerul a anunțat că l-a schimbat din funcție pe bărbat și că va pune la dispoziție procurorilor toate documentele necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Germania: popularitatea guvernului se prăbușește

Formaţiunea social-democrată SPD s-a reunit în congres la Berlin, dar delegaţii nu au mai …