Pablo Picasso

Muzeul de artă găzduiește o galerie cu 200 de creații, în special gravri din anii 50 – 60 ale celui care este considerat a fi cel mai mare artist al secolului al XX-lea.

Lucrările semnate de Picasso pot fi admirate în galeria temporară de la parterul Muzeului de Artă și acoperă perioada 1916-1961, în special intervalul de la sfârșitul anilor 1950 și începutul anilor 1960.

Expoziția pune în evidență preocuparea lui Picasso pentru interpretarea marilor teme ale creaţiei. Una dintre cele mai importante serii pe care publicul iubitor de artă o va putea admira în cadrul expoziției este «Suite Vollard», o serie de 100 de gravuri create de Picasso, în perioada 1930–1937, în stil neoclasic, care a fost comandată de comerciantul de artă din Paris, Ambroise Vollard.

Lucrările expuse aparțin colecționarului german Thomas Emmerling și au fost incluse într-un amplu proiect itinerant, început în 2016. Expoziția „Que Viva Picasso“ va putea fi admirată la Muzeul de Artă Constanța în perioada ianuarie-martie, de miercuri până duminică, în intervalul orar 09.00-16.30, iar prețul biletului este de 20 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Spa-urile de la mare, pline ochi de turiști

Constanța, cea mai populară destinație turistică din România, în timpul verii, a devenit f…