Lăpușneanu

Se lucrează cu viteza melcului pe bulevardul Lăpușneanu din Constanța. Decopertate încă din vară, trotuarele sunt adevărate capcane pentru cei care se aventurează pe ele. Oamenii fac slalom printre munții de noroi, bolovani și utilaje, care sunt însă scumpe la vedere.

Conform proiectului, lucrările ar trebui să fie gata înainte de Anul Nou, însă la ritmul în care se lucrează este puțin probabil ca acest termen să fie respectat.

Fără locuri de parcare și cu trotuare care arată ca după bombardament, cu cratere adânci, bolovani și munți de noroi, bulevardul Alexandru Lăpușneanu a devenit impracticabil pentru pietoni pe sectorul de la intrarea în stațiunea Mamaia și mall-ul din parc. Lucrările începute în vara acestui an avansează cu viteza melcului, fiind zile întregi când pe șantier nu vezi picior de muncitor. Pentru ritmul în care avansează lucrările, municipalitatea dă vina pe amploarea proiectului și dă asigurări că termenul de finalizare nu va fi depășit.

Constănțenii sunt însă sătui de promisiuni și spun că ritmul lent în care se desfășoară lucrările le îngreunează viața.

Proiectul de pe bulevardul Lăpușneanu înseamnă în cifre 143.000 de mp de asfalt, peste 44.000 mp de trotuare, aproape 8 km de piste de biciclete, peste 11 km de benzi de circulație dedicate transportului public. Valoarea proiectului este de peste 91 milioane lei, iar acesta se derulează prin Programul Operațional Regional 2014 -2020, Axa prioritară 4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vaccin antigripal gratuit la medicii de familie

Peste 26 de mii de constănțeni s-au vaccinat deja antigripal. Vaccinul se găsește la Const…