Home Breaking news Lucrările de înnisipare din zona Mamaia sunt îngreunate
Breaking news - 5 zile în urmă

Lucrările de înnisipare din zona Mamaia sunt îngreunate

Deși lucrările sunt la ora actuală la jumătate, sectorul Mamaia-Năvodari fiind înnisipat pe o lungime de peste 3.000 de metri liniari, există riscul ca cel mai mare proiect de infrastuctură derulat de România pe litoralul românesc să fie stopat.

Lucrările de înnisipare demarate în luna noiembrie a anului trecut riscă să fie stopate.În aceste condiții, termenul de finalizare a lucrărilor de înnisipare pentru stațiunea Mamaia poate fi amânat.

Acest lucru ar atrage costuri suplimentare pe care antreprenorul le-ar putea revendica către Apele Române Dobrogea-Litoral, precum și sancțiuni din partea Uniunii Europene. În plus, cei 129 de operatori de plajă pot fi și ei afectați de întârzierea termenelor de implementare a proiectului. Lucrările derulate în această zonă au ajuns la jumătate, sectorul Mamaia-Năvodari fiind înnisipat pe o lungime de peste 3.000 de metri liniari. Precizăm că Direcția Hidrografică Maritimă a transmis o adresă către mai multe instituții, prin care a precizat că ”până la un nou aviz, se interzice accesul navelor și exploatarea fundului Mării Negre în perimetrul delimitat.” Nu este clar încă pentru ce perioadă au fost oprite lucrările de înnisipare.

Reamintim că, în luna noiembrie a anului trecut au demarat lucrările cuprinse în cadrul proiectului “Protecția și Reabilitarea părții Sudice a litoralului Românesc al Mării Negre în zona Mamaia”, parte a proiectului major “Reducerea eroziunii costiere faza II (2014-2020)” și care reprezintă o continuitate a proiectului implementat cu succes la sfârșitul anului 2015, în Faza I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Regulamentul parcărilor din Constanţa, retras din ședința CLM

Proiectul pentru noul regulament al parcărilor a fost retras astăzi de pe ordinea de zi a …