vineri, 19 aprilie, 2024
Home Actualitate Lumina: Apel la cetățeni pentru reducerea poluării

Lumina: Apel la cetățeni pentru reducerea poluării

de Redacția Dotto

Primăria Lumina face apel la cetățeni pentru limitarea cantității de deșeuri aruncate ilegal la marginea localității.

În urma cu doar câteva săptămâni Primăria a fost somată de Garda de Mediu să ia măsuri cu privire la aruncarea deșeurilor în locuri nepermise din localitate. Administrația locală a intensificat controalele și s-au luat măsuri de supraveghere a zonelor vulnerabile pentru identificarea persoanelor care încalcă legea. “Fără sprijinul cetățenilor nu putem să punem capăt sau să limităm cantitatea de deșeuri aruncată ilegal la marginea localității. În comuna Lumina există persoane care apelează la persoane de etnie rromă, ce dețin atelaje trase de animale, și le plătesc acestora diferite sume de bani pentru a se debarasa de diferite tipuri de deșeuri din curți: moloz, pământ, crengi, plastic, echipamente electrice scoase din uz, mobilier deteriorat și orice lucruri care nu mai sunt de folos. Acțiuni sunt ilegale și sunt pedepsite contravențional”, transmite Primăria Lumina. Administrația locală mai subliniază că polițiștii locali vor continua să monitorizeze localitatea și să îi amendeze pe toți cei care încalcă legea.

În conformitate cu prevederile HCL 85/26.03.2015 aruncarea de deșeuri în locuri nepermise pe raza comunei Lumina constituie contravenție si se pedepsește cu amendă:

– Pentru persoane fizice între 400 si 800 de lei;

– Pentru persoane juridice între 1500 si 2500 de lei;

Mai mult decât atât, invităm cetățenii comunei să se implice activ în păstrarea unei comune curate. Astfel dacă sunteți martori sau surprindeți persoane care depozitează sau aruncă ilegal deșeuri de orice fel ne puteți sesiza utilizând una din opțiunile de mai jos:

– Telefonic: 0733449753 (Serviciul Poliția Locală)

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult