duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Lumina: Schimbări în colectarea deșeurilor, din luna decembrie

Lumina: Schimbări în colectarea deșeurilor, din luna decembrie

de Redacția Dotto

Primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru, a transmis un mesaj către comunitate, prin care își exprimă regretul pentru neplăcerile recente legate de colectarea deșeurilor menajere și distribuirea pubelelor.  

În luna noiembrie, activitatea a fost asigurată de către Iridex Group, iar în urma numeroaselor sesizări primite de la cetățeni, primăria a luat măsuri pentru a remedia situația. Din decembrie, activitatea de colectare a deșeurilor menajere va reveni la normal și va fi asigurată de utilajele Serviciului de Salubrizare. Programul de ridicare a gunoiului menajer este disponibil pe site-ul Primăriei Lumina.

În contextul acestei schimbări, administrația face apel la locuitorii comunei să continue să sorteze deșeurile în două fracții distincte. Deșeurile menajere, biodegradabile și reziduale trebuie să fie separate de cele reciclabile, cum ar fi plasticul, cartonul, hârtia, sticla, cutiile de aluminiu, metalul, foliile și pungile.

De asemenea, cetățenii care nu au primit încă o pubelă gratuită sunt încurajați să contacteze Serviciul de Salubrizare.

Mesajul integral transmis de Primăria Lumina, mai jos.

Stimați cetățeni,

Dorim să vă mulțumim pentru toate reclamațiile trimise în această perioadă în legătură cu activitatea de colectare a deșeurilor menajere. Primarul comunei Lumina, domnul Dumitru Chiru, își exprimă regretul pentru situațiile apărute, precum neridicarea deșeurilor sau a pubelelor dar și întârzierile apărute, situații cauzate de faptul că în luna noiembrie activitatea de colectare a fost asigurată de Iridex Group. Toate sesizările dvs au fost luate la cunoștință și discutate cu reprezentanții acestei societăți astfel încât până la finalul lunii aceste probleme să nu mai apară.

⚠️ Vă informăm că din luna decembrie activitatea de colectare a deșeurilor menajere va reveni la normal, utilajele Serviciului de Salubrizare urmând să asigure ridicarea gunoiului menajer după programul anunțat deja și disponibil pe această pagină:

https://www.primaria-lumina.ro/serviciul-de-salubrizare/

În situația în care vor interveni modificări vom anunța acest lucru.

‼️ Ca și în ultimele luni, vă adresăm rugămintea de a sorta deșeurile în două fracții. Deșeurile menajere, biodegradabile și reziduale vor fi separate de deșeurile ce pot fi reciclate: astfel într-o pubelă sau un sac diferit vă rugăm să aruncati plasticul, cartonul, hârtia, sticla, cutii de aluminiu, metal, foliile, pungile, asa cum este detaliat în Ghidul de Coletară separată a Deșeurilor disponibil pe această pagină:

https://www.primaria-lumina.ro/…/colectare-separata…/

Vă reamintim că mașinile de colectare a deșeurilor menajere nu ridică crengi, frunze, resturi vegetale, deșeuri voluminoase sau echipamente electrice.

❗️ În situația în care nu ați intrat în posesia unei pubele gratuite, începând cu data de 27 noiembrie 2023, în zilele de colectare a deșeurilor, un utilaj al Serviciului de Salubrizare va însoți mașina de gunoi urmând să le solicitați angajaților să vă acorde, pe baza de proces verbal de predare-primire și carte de identitate, o pubelă. În situația în care nu sunteți acasă în ziua de colectare și nu ați primit o pubelă cu titlu gratuit, vă rugăm să completați formularul online de pe pagina de petitii

https://www.primaria-lumina.ro/formular-cereri-petitii…/

sau să vă adresați Serviciului de Salubrizare, în str. Morii nr. 79, Pavilion Administrativ.

Vă mulțumim !”

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult