Târgul

Luminițele festive de 1 milion de euro cumpărate anul acesta de Primăria Constanța sunt și nu prea în parcurile, pe bulevardele și în sensurile giratorii ale orașului, așa cum promiteau autoritățile.

Ici colo au apărut câteva perdele de lumină, însă orașul nu arată nici pe departe ca în planul făcut public de Primărie. Work in progress spune viceprimarul Ionuț Rusu, care evită însă să avanseze o dată certă până la care în Constanța vor fi montate și aprinse toate cele 4.000 de instalații de lumină din contract.

1 milion de euro plus TVA a cheltuit anul acesta Primăria Constanța pentru iluminatul festiv de Crăciun, de patru ori mai mult decât Cluj Napoca sau București. De banii aceștia Primăria a promis constănțenilor luminiţe şi beculeţe pe Şoseaua Mangaliei, pe bulevardele 1 Mai, 1 Decembrie 1918, Alexandru Lăpuşneanu, I.C. Brătianu, Tomis, Ferdinand, Mamaia, pe străzile Soveja, Dezrobirii, Termele Romane, la intrările în oraş, în intersecţii şi în sensurile giratorii, dar și în Țara Piticilor, Parcurile din Tomis 2, Poarta 6, Gară, Casa de Cultură și Parcul Viitorului.

Pe bulevardul Mamaia abia astăzi au apărut primele decorațiuni de Crăciun, care au fost efectiv aruncate în mijlocul scuarurilor.

Aproape 4.400 de instalații de lumină, din care peste 3.000 numai pe arterele rutiere ar trebui montate treptat în oraș până pe 6 decembrie, conform contractului încheiat de Primăria Constanța cu o firmă din Buzău. Work in progress spune viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, care dă însă din umeri atunci când este întrebat de data exactă până la care va fi împodobit orașul.

Pe lângă cei un milion de euro cheltuiți pentru iluminatul de pe arterele Constanței, Primăria a mai plătit pentru achizițiile din zona de recreere a Târgului de Crăciun încă 265 de mii de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Alertă la Constanța. Geantă suspectă, aproape de mall

A fost alertă în această după amiază la Constanța. Un apel la 112 care anunța prezența une…