Luna, numele puiului de Alpaca de la Microrezervația Constanța
Home News Luna, numele puiului de Alpaca de la Microrezervația Constanța
News - Actualitate - Interne - 4 săptămâni în urmă

Luna, numele puiului de Alpaca de la Microrezervația Constanța

Puiul de Alpaca de la Microrezervația Constanța are de astăzi un nume. O cheamă Luna. Numele a fost tras la sorți de directorul Microrezervației, din sute de propuneri pe care le-a primit pe pagina de Facebook a compexului.

”Sunt o femelă de Alpaca, am 5 luni și mă cheamă…. Spuneți voi cum”, era anunțul postat pe pagina de facebook a Microrezervației din Constanța, unde constănțenii erau încurajați să propună un nume pentru pui. Începând de astăzi, puiul se numește Luna și o puteți vedea, dacă veniți în vizită la Microrezervație, unde trăiește alături de părinții ei.

Luna s-a născut în luna septembrie anul trecut, iar perioada iernii a fost dificilă pentru ea și mamă. Nu au probleme cu frigul, nu le place căldura și categoric le dăunează umezeala. Alpaca comunică prin limbajul corpului. Odată ce se familiarizează cu persoanele din jurul lor, Alpaca se vor lăsa mângâiate pe spate și pe gât și pot învăța chiar și să mănânce din mână.

Alpaca sau pako este un animal erbivor originar din Anzii Cordilieri, înrudit cu cămila. Este similară și adesea confundată cu lama. Un gardian excelent pentru alte turme de animale cum ar fi vacile, oile sau caprele, Alpaca poate să trăiască alături de alte animale domestice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Asociaţia Elevilor din Constanţa acuză Guvernul de batjocură faţă de elevi

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Ele…